Passagiers tonen hun QR-code aan de grenscontrole op Brussels South Charleroi Airport.
Volledig scherm
PREMIUM
Passagiers tonen hun QR-code aan de grenscontrole op Brussels South Charleroi Airport. © BELGA

Strenger toezicht op terugkerende reizigers, zowel op de weg als op luchthaven: “Hoe meer controles, hoe groter de kans dat mensen hun PLF invullen”

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) geeft gehoor aan de oproep van haar collega Frank Vandenbroucke (Vooruit): ze verhoogt het aantal politiecontroles aan de grenzen, om terugkerende reizigers op hun plichten te wijzen. Al klinkt meteen bij de politie: “We kunnen nooit iedereen controleren.”

38 reacties

 • Patrick Verbelen

  1 week geleden
  Nu voel ik mij gerust zie, nu dat ministerin van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden meer politie controle beloofd.
 • Stijn Van Havere

  2 weken geleden
  Kwamen dit weekend van Parijs met de Thalys. In Parijs, werd iedereen gecontroleerd die van de Thalys stapte op het coronacertificaat. In Brussel stonden er 3 politieagenten met hun handen in hun zakken wat met elkaar te praten en mocht iedereen zonder controle gewoon doorlopen.
 • Gerard Braeckmans

  2 weken geleden
  @ monique bolen & anderen, we leven in Belgë, de politiekers hier deken totaal anders. Ieder wil zijn bijdrage leveren. De ene wil een papierke, de andere via de website, iemand is tegen dat vaccinatiekaartje, enz. Zo draait dat hier. Op vierkante wielen.
 • Jurgen Herbert

  2 weken geleden
  En wat met de buitenlanders die hier komen op verlof of voor hun werk? Moeten zij geen coronapas en PLF bij zich hebben?
 • monique bolen

  2 weken geleden
  Als je uw vaccinatie gekregen hebt krijg je toch een kaartje waarop staat welke en wanneer het zou toch met uw ID kaart niet moeilijk mogen zijn zonder al die tamtam, het is toch altijd mogelijk om dit op uw ID kaart te zetten er kan zoveel op. Niet gevaccineerd niet naar het buitenland of het land niet in zo simpel.