Passagiers tonen hun QR-code aan de grenscontrole op Brussels South Charleroi Airport.
Volledig scherm
PREMIUM
Passagiers tonen hun QR-code aan de grenscontrole op Brussels South Charleroi Airport. © BELGA

Strenger toezicht op terugkerende reizigers, zowel op de weg als op luchthaven: “Hoe meer controles, hoe groter de kans dat mensen hun PLF invullen”

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) geeft gehoor aan de oproep van haar collega Frank Vandenbroucke (Vooruit): ze verhoogt het aantal politiecontroles aan de grenzen, om terugkerende reizigers op hun plichten te wijzen. Al klinkt meteen bij de politie: “We kunnen nooit iedereen controleren.”

39 reacties

 • Ludwig Van der Auwera

  1 maand geleden
  Ik liet onlangs spontaan mijn PLF zien aan de grenscontrole op de luchthaven in Charleroi maar de politie had er geen interesse in om het te bekijken.
 • Patrick Verbelen

  2 maanden geleden
  Nu voel ik mij gerust zie, nu dat ministerin van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden meer politie controle beloofd.
 • Stijn Van Havere

  2 maanden geleden
  Kwamen dit weekend van Parijs met de Thalys. In Parijs, werd iedereen gecontroleerd die van de Thalys stapte op het coronacertificaat. In Brussel stonden er 3 politieagenten met hun handen in hun zakken wat met elkaar te praten en mocht iedereen zonder controle gewoon doorlopen.
 • Gerard Braeckmans

  2 maanden geleden
  @ monique bolen & anderen, we leven in Belgë, de politiekers hier deken totaal anders. Ieder wil zijn bijdrage leveren. De ene wil een papierke, de andere via de website, iemand is tegen dat vaccinatiekaartje, enz. Zo draait dat hier. Op vierkante wielen.
 • Jurgen Herbert

  2 maanden geleden
  En wat met de buitenlanders die hier komen op verlof of voor hun werk? Moeten zij geen coronapas en PLF bij zich hebben?
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. ONZE OPINIE. De geloofwaardigheid van Open Vld kreeg deuken. Lachaert zal meer moeten doen dan een populaire premier afleveren
  PREMIUM
  34

  ONZE OPINIE. De geloofwaar­dig­heid van Open Vld kreeg deuken. Lachaert zal meer moeten doen dan een populaire premier afleveren

  De ene molshoop is nauwelijks de grond ingeduwd en de volgende duikt al op. Dat gevoel zal de komende maanden overheersen bij de Vivaldi-regering. Een kleine drie weken geleden loste minister Karine Lalieux (PS) haar gecontesteerde pensioenplan. Thomas Dermine kwam daarna met zijn solidariteitsfonds voor het getroffen Wallonië. Gisteren zorgde Pierre-Yves Dermagne (PS) voor beroering.