Voorzitter van de Kamercommissie Sociale Zaken Vincent Van Quickenborne
Volledig scherm
Voorzitter van de Kamercommissie Sociale Zaken Vincent Van Quickenborne © Photo News

Straks kan je ouderschapsverlof opnemen in halve dagen

Vincent Van Quickenborne, voorzitter van de Kamercommissie Sociale Zaken, kondigt samen met meerderheidspartijen MR, N-VA en CD&V een akkoord aan over zes wetsvoorstellen die lange tijd geblokkeerd waren. De deal houdt onder andere een flexibelere regeling voor het ouderschapsverlof in. Zo zal je het verlof in halve dagen kunnen opnemen.

 1. “Tijd voor vergeving en verzoening”: koning Albert en koningin Paola hebben prinses Delphine op paleis ontvangen
  Play
  Royalty

  “Tijd voor vergeving en verzoening”: koning Albert en koningin Paola hebben prinses Delphine op paleis ontvangen

  Koning Albert II (86) en koningin Paola (83) hebben afgelopen weekend een ontmoeting gehad met Delphine van Saksen-Coburg (52), die op 1 oktober officieel erkend werd als prinses. Dat meldt het koninklijk paleis. Een opvallend verzoenend gebaar, want de relatie tussen de voormalige vorst en zijn buitenechtelijke dochter raakte helemaal verzuurd tijdens de juridische strijd, waarbij Delphine erkend wilde worden als de dochter van Albert.
 2. Achtervolging eindigt met zware crash op E19: drie doden nadat bestuurder spookrijdt
  Play
  Machelen

  Achtervol­ging eindigt met zware crash op E19: drie doden nadat bestuurder spookrijdt

  Op de E19 in Machelen is dinsdagmiddag een zwaar ongeval gebeurd met een spookrijder. Volgens de eerste vaststellingen ging het om een achtervolging, waarbij een voertuig met drie inzittenden frontaal op een bestelwagen knalde. De drie inzittenden, waaronder een 20-jarige uit Schaarbeek, lieten daarbij het leven. De bestuurder van de bestelwagen is lichtgewond en zag zijn leven naar eigen zeggen voorbij flitsen.