Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

Stookolieprijs schiet opnieuw de hoogte in: 86 procent duurder dan vorig jaar

De stookolieprijs gaat vandaag opnieuw de hoogte in: er komt 2,3 eurocent per liter bij de maximumprijs voor bestellingen vanaf 2.000 liter, zo meldt de FOD Economie. Net nu is er veel vraag naar mazout, zegt de Belgische federatie van brandstoffenhandelaars (Brafco).

8 reacties

 • Karel Dillen

  12 maanden geleden
  Wie een beetje de prijsvoorspellingen volgt weet wanneer hij mazout moet bestellen.
 • Bert Janssen

  12 maanden geleden
  De accijnzen op de brandstoffen zijn hoog en daar ligt al jaren een probleem. Denk je dat regering groene alternatieven niet gaat belasten als de mensen omschakelen op alternatieve energie. Ze kunnen hun bron van inkomsten toch niet opgeven als iedereen zijn eigen energie opwekt. We blijven betalen terwijl zij langs de kassa gaan. De grootste bandieten zitten in het parlement. Hun beleid faalt al jaren en de gevolgen dragen we nu.
 • eric meers

  12 maanden geleden
  Beetje eerlijk blijven , stookolie kost nu ongeveer 10 a 15 % duurder dan de laatste jaren . Je moet de prijs vergelijken met een gemiddelde prijs in een "normaal" jaar en hem niet vergelijken met de onnatuurlijk lage prijs in het corona jaar .
 • Isabel da Silva

  12 maanden geleden
  Hier wordt weer groot geld verdiend op de kap van de gewone man . Iedereen wil nu snel een pelletkachel on huis . Volgend jaar swingt de pelletprijs de pan uit en vindt de regering weer een goede reden dit product ook nog extra te belasten . Één of andere CO2 tax . Ondertussen bouwen de Groen gascentrales . Poetin heel blij .
 • Ronny Biesen

  12 maanden geleden
  De lach op de lippen van onze vele regeringen wordt groter en groter. De dollartekens verschijnen in hun ogen.