Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Getty Images

Stookolie, brandstof en gas nooit zo duur: “Zo betaalt Europa de oorlog”

Met een oorlog in Europa worden we dezer dagen werkelijk met recordprijzen om de oren geslagen. De maximumprijs voor stookolie doorbreekt vandaag voor het eerst de 1 euro-grens, aan de pomp wordt de 2 euro literprijs onafwendbaar. Moeten we met een ongezien piekende groothandelsprijs voor gas opnieuw het ergste voor de energiefactuur vrezen? En o ja, ook het tarwe voor ons dagelijkse brood was nog nooit zo duurder. Zicht op verbetering is er niet meteen. “Dit is de manier waarop Europa de oorlog betaalt.”

191 reacties

 • Danny Van Roy

  4 maanden geleden
  Waarom word er nooit gesproken over de CNG prijzen zijn deze bestuurders dan geen Belgen ik Ondergetekende ben zelf een CNG rijder en ik vind het schamelijk dat wij in verschillende Media kanalen in de kou blijven staan daar dit nogthans een groene wagen is en deze Brandstof prijzen nooit of te nimmer door geven worden Jullie journalisten zouden daar toch ook eens aandacht mogen aan schenken en zou voor de duizende CNG rijders een wel gekomen informatie zijn denk daar in het vervolg eens aan ook
 • Henri Demeer

  4 maanden geleden
  Europa betaalt juist niets , de "heren " zitten met hun riante lonen en dagvergoedingen lekker te lunchen en dineren in Straatsburg om er naar blablabla te luisteren terwijl ze eigenlijk spelletjes spelen op hun gsm .
 • Peggy Heeren

  4 maanden geleden
  zo gaan de russen ons platleggen : afsnijden van energie ,stroom, en olie . hij bzal het embargo voelen , maar wij zeker ..
 • Raoul Rouma

  4 maanden geleden
  Wij burgers betalen deze oorlog. Even op een rijtje vb. op 1liter benzine is 17% btw, accijns 35%, marge 8%, productie 40%. Dus wie zijn hier de slokkoppen?
 • Jacky Leman

  4 maanden geleden
  Oorlog in Europa? Oekraïne is geen Europees land en dus ook geen NAVO-land. Tis ginder al tientallen jaren miserie. En nu komen bleiten… En hier zijn alle overheden schijnheiligen. Dit is de waarheid en niets anders.
 1. België krijgt 1,4 miljard euro minder uit Europees relancefonds, N-VA reageert: “Premier De Croo onderhandelde slechte deal”
  136

  België krijgt 1,4 miljard euro minder uit Europees relance­fonds, N-VA reageert: “Premier De Croo onderhan­del­de slechte deal”

  De middelen voor België uit het Europese relancefonds dalen van 5,9 naar 4,5 miljard euro. Dat heeft de Europese Commissie donderdag bekrachtigd. Dat komt omdat de Belgische economie vorig jaar beter herstelde van de coronaklap dan eerst was aangenomen. Volgens oppositiepartij N-VA bewijst de herberekening echter dat de federale regering zich heeft laten aftroeven aan de Europese onderhandelingstafel.
 2. Ook bekende chocoladefabrieken leggen productie stil na ontdekking salmonella bij Barry Callebaut in Wieze: “Veiligheid boven alles”
  Play

  Ook bekende chocolade­fa­brie­ken leggen productie stil na ontdekking salmonella bij Barry Callebaut in Wieze: “Veiligheid boven alles”

  Chocoladeproducent Barry Callebaut heeft de productie in de fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze - de grootste chocoladefabriek ter wereld - stilgelegd na de ontdekking van salmonella in een productielot. Alle chocoladeproducten na 25 juni geproduceerd in Wieze, werden geblokkeerd. Ook chocoladeverwerkers Neuhaus, Chocolate Group, Guylian en Mondelez leggen hun productie volledig of gedeeltelijk stil omdat Barry Callebaut hen mogelijk besmette chocolade leverde, meldt ‘De Tijd’. “Er zijn geen producten die mogelijk besmet zijn bij klanten geraakt, alles is 100 procent veilig”, verzekert Ignace Van Doorselaere, CEO van Neuhaus, in gesprek met HLN LIVE.