Photo News
Volledig scherm
© Photo News

“Stoffen mondmaskers die overheid gratis uitdeelde via apotheken mogelijk giftig”

De 15 miljoen stoffen mondmaskers van het Luxemburgse bedrijf Avrox die de regering in juni vorig jaar gratis uitdeelde via de apothekers, zouden mogelijk giftig zijn. Dat meldt de Franstalige openbare omroep RTBF op basis van een vertrouwelijk rapport van gezondheidsinstituut Sciensano.

90 reacties

 • Lucien Switten

  2 maanden geleden
  Spijtig genoeg waren de opgeslagen mondmasker die Maggie De Block liet vernietigen wel van goede kwaliteit en niet giftig. Alleen was het elastiekje over datum.
 • Jozef Vermeulen

  2 maanden geleden
  Gratis mondmaskers die 35 miljoen euro hebben gekost...
 • Stefaan Vanwijnsberghe

  2 maanden geleden
  Als je maar eens wist, welke rommel je vandaag allemaal eet en drinkt en snuift en inademt (benzinedampem, fijn stof, en andere vuiligheid), dan zou je niet meer piekeren over dat probleemke met een maskertje.
 • Alfred LEEMANS

  2 maanden geleden
  Heel de saga van de mondmaskers stinkt van bij het begin en toont overduidelijk de onmacht/onkunde van onze liberale leugenaars en bedriegers. Dit zou een parlementaire onderzoekscommissie moeten kunnen uitkammen maar zal er zeker niet komen.
 • Ivo Janssen

  2 maanden geleden
  De term gratis even herbekijken aub Alle mondmaskers zijn betaald met ons geld (belastingsgeld).Dan hebben er nog enkele goed aan verdiend.Dit was allemaal heel troebel en wazig uitbesteed.En nu zetten ze onze gezondheid nog even op het spel.Elk politiek verantwoordelijke voor de rechtbank brengen aub
 1. Molenberghs maakt zich niet veel zorgen over vertraging in daling aantal besmettingen: “Belangrijk is dat positiviteitsratio verder afneemt”
  Play

  Molen­berghs maakt zich niet veel zorgen over vertraging in daling aantal besmettin­gen: “Belangrijk is dat positivi­teits­ra­tio verder afneemt”

  De daling van het aantal nieuwe besmettingen lijkt te vertragen, maar biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KULeuven) maakt zich daarover nog geen al te grote zorgen. Dat zegt hij in gesprek met HLN LIVE. “We zien natuurlijk liever een fellere daling, maar belangrijk is dat de positiviteitsratio - het aandeel positieve testen op het aantal uitgevoerde testen - nog daalt", klinkt het.
 2. Jelle Engelbosch (N-VA) zal Veerle Heeren tijdelijk vervangen: “Gaan stad niet in chaos storten”
  Play

  Jelle Engelbosch (N-VA) zal Veerle Heeren tijdelijk vervangen: “Gaan stad niet in chaos storten”

  Veerle Heeren (CD&V) zal tijdelijk door eerste schepen Jelle Engelbosch (N-VA) als burgemeester van Sint-Truiden worden vervangen, zo meldt Heeren na afloop van de extra digitale gemeenteraad, die in het teken van haar vroegtijdige vaccinatie tegen het coronavirus stond. De komende tijd wil Heeren zich zo volledig ter beschikking stellen om vragen in het kader van de aangekondigde audit vanuit de Vlaamse overheid te beantwoorden.
 1. Agressieve kraaien "terroriseren" winkelier
  Play
  dieren

  Agressieve kraaien "terrorise­ren" winkelier

 2. Politie in India ontdekt verontrustende situatie: kinderen verpakken coronatesten in onhygiënische omstandigheden
  Play

  Politie in India ontdekt verontrus­ten­de situatie: kinderen verpakken coronates­ten in onhygiëni­sche omstandig­he­den