Photo News
Volledig scherm
© Photo News

“Stoffen mondmaskers die overheid gratis uitdeelde via apotheken mogelijk giftig”

De 15 miljoen stoffen mondmaskers van het Luxemburgse bedrijf Avrox die de regering in juni vorig jaar gratis uitdeelde via de apothekers, zouden mogelijk giftig zijn. Dat meldt de Franstalige openbare omroep RTBF op basis van een vertrouwelijk rapport van gezondheidsinstituut Sciensano.

90 reacties

 • Lucien Switten

  2 jaar geleden
  Spijtig genoeg waren de opgeslagen mondmasker die Maggie De Block liet vernietigen wel van goede kwaliteit en niet giftig. Alleen was het elastiekje over datum.
 • Jozef Vermeulen

  2 jaar geleden
  Gratis mondmaskers die 35 miljoen euro hebben gekost...
 • Stefaan Vanwijnsberghe

  2 jaar geleden
  Als je maar eens wist, welke rommel je vandaag allemaal eet en drinkt en snuift en inademt (benzinedampem, fijn stof, en andere vuiligheid), dan zou je niet meer piekeren over dat probleemke met een maskertje.
 • Alfred LEEMANS

  2 jaar geleden
  Heel de saga van de mondmaskers stinkt van bij het begin en toont overduidelijk de onmacht/onkunde van onze liberale leugenaars en bedriegers. Dit zou een parlementaire onderzoekscommissie moeten kunnen uitkammen maar zal er zeker niet komen.
 • Ivo Janssen

  2 jaar geleden
  De term gratis even herbekijken aub Alle mondmaskers zijn betaald met ons geld (belastingsgeld).Dan hebben er nog enkele goed aan verdiend.Dit was allemaal heel troebel en wazig uitbesteed.En nu zetten ze onze gezondheid nog even op het spel.Elk politiek verantwoordelijke voor de rechtbank brengen aub
 1. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.