Volledig scherm
© PLA

Stikstofcrisis dreigt Vlaamse economie lam te leggen

Vlaanderen heeft de neerslag van stikstof op kwetsbare natuurgebieden niet meer onder controle. Het lijkt een kwestie van tijd voor een rechter onze stikstofregelgeving aan flarden schiet, zoals Nederland al mocht ondervinden. Dat zou de bouwsector en de verdere ontwikkeling van de Antwerpse haven aan banden leggen, schrijft De Standaard.

32 reacties

 • walther truyens

  1 maand geleden
  Denk volgende verkiezingen een beetje na in plaats van direct een bolleke te zetten bij Europese verkiezingen . Begin nu al de politiekers te beoordelen tegen de volgende verkiezingen . Men geeft veel te veel forum aan diegenen die superrijk gaan worden met de green deal . Maar de anderen hoor je niet meer . Men heeft dus de media ingeschakeld om de tegenstand monddood te maken .
 • Danny Damiaens

  1 maand geleden
  Een diesel vervuilt wel http://degelijk.Men moet al een heel nieuwe versie hebben en lange trajecten rijden.Wij hebben hier bij ons een groot verouderd dieselpark dat meestal rond de kerk draait en met enorme uitstoten.
 • Serge Aernoudt

  1 maand geleden
  In de eerste plaats er voor zorgen dat de bevolking niet meer aangroeit, ten tweede veel meer duurzamere producten maken en herstellen ervan lonend maken, ten derde geen nieuwe bedrijfsgebouwen/stallen meer in het kader van de betonstof die te lang uitblijft en tot slot een nieuwe supermoderne kerncentrale bouwen ipv gascentrales.
 • Mario Tersago

  1 maand geleden
  Dat terwijl de meest vervuilende boten en vliegtuigen gewoon hun gangetje kunnen blijven gaan. Of misschien moet men de bedrijf en salariswagens nog fiscaal interessanter maken.. We weten helaas hoe dit gaat eindigen, de werkende burger mag het gelag betalen en heb je een diesel, dan mag je ook weer wat dieper in je zakken gaan tasten.
 • Victor Coekaerts

  1 maand geleden
  Buiten het feit dat de kwaliteit van het voedsel (het beste is voor het buitenland) en gebruiksvoorwerpen er op achteruit gaat zullen we zelfs dat moeten ontberen. Niet enkel Groen lacht volop maar alle vegetariërs. Langzaam wordt onze levenswijze willes nilles omgeleid en zijn er enkelen die enorm geld verwerven.
 1. Antwerps bedrijf schaft alle regels af en binnenkort mogen werknemers ook zelf beslissen hoeveel ze verdienen
  75

  Antwerps bedrijf schaft alle regels af en binnenkort mogen werknemers ook zelf beslissen hoeveel ze verdienen

  Het digitale communicatiebedrijf Marbles uit Antwerpen is met een nieuw experiment gestart. Het haalde al eens het nieuws toen het besloot om werknemers voortaan zélf te laten beslissen over hoeveel vakantie ze namen en gaat nu nog een stapje verder: met een ‘no policy-policy’. Alle regels zijn afgeschaft en werknemers mogen nu zelf de beslissingen nemen. Nieuwe computer nodig of interesse in een opleiding? Dan hoef je daar geen toestemming meer voor te vragen. En daar stopt het niet. Binnenkort zal het personeel ook zelf mogen bepalen hoeveel het verdient.
 1. Na noodkreet zoon Joachim Coens: mogen we onze jongeren nog vragen om te blijven volhouden?

  Na noodkreet zoon Joachim Coens: mogen we onze jongeren nog vragen om te blijven volhouden?

  “Ik weet oprecht niet hoelang ik dit nog volhoud.” De noodkreet van Felix Coens, zoon van CD&V-voorzitter Joachim Coens, laat niemand onberoerd. Op Twitter schrijft de student over hoe hard hij mentaal afziet van de coronamaatregelen. Dan rijst de vraag: kunnen onze jongeren een eventuele derde golf nog aan? Mogen we hen blijven vragen om te ‘blijven volhouden’? We vroegen het aan motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste van de Universiteit Gent.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig
  Play

  Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig