Geert De Rycke - Photonews
Volledig scherm
© Geert De Rycke - Photonews

Stijging in aantal besmettingen onder kinderen: “Pas op met contact grootouders”

“Na een lange periode van goed nieuws lijken de cijfers nu te stabiliseren”, zegt viroloog Steven Van Gucht. Een aantal elementen ligt waarschijnlijk aan de basis. Zo is het aantal besmettingen bij jongeren in stijgende lijn. De expert waarschuwt dan ook voor contacten tussen kinderen en grootouders.

60 reacties

 • ronny cuypers

  2 jaar geleden
  Het is altijd al duidelijk geweest dat kinderen superverspreiders zijn. Ze mogen alles, moeten geen mondmasker op, tellen niet mee met het aantal aanwezigen in een groep en voelen zich meestal niet ziek als ze besmet zijn. En dan maar massaal knuffelen. Blijf nu toch eens van mekaar af.
 • Roger De Munck

  2 jaar geleden
  hou je kinderen bij de grootouders weg heeft onze regering ook rekening gehouden met de kinderen die bij hun grootouders inwonen want goede raad geven is prachtig maar wat als het niet anders kan, Wie kan ons daar dan met helpen 
 • Owen Degrave

  2 jaar geleden
  Ze hebben altijd gezegd dat het effect van maatregelen of versoepeling altijd na een week tot 2 weken zichtbaar wordt. De winkels zijn nog niet lang genoeg open voor die cijfers te zien, de scholen volgens mij wel (dus familie verband zal niet zo een grootte rol spelen, immers die geen versoepeling gezien hebben, dus dan zijn het logisch de scholen)
 • Vanhercke Franky

  2 jaar geleden
  De scholen zijn dan ook de reden van de stagnering in de cijfers he! Daar gaat kerst bedankt mr de minister om ze kost wat kost te heropenen
 • Jan Delafontaine

  2 jaar geleden
  Scholen sluiten tot de vaccins er zijn. We leven in 2020, niet in 1920. Tegenwoordig kan je alles online.