“Aan allen die gekomen zijn: proficiat. Aan allen die niet gekomen zijn... Ook proficiat.”
Volledig scherm
“Aan allen die gekomen zijn: proficiat. Aan allen die niet gekomen zijn... Ook proficiat.” © Photo News

Stickeractie van Rode Kruis van start, en ‘meneer de burgemeester’ zag dat het goed was: “Hopelijk betere opbrengst dan vorig jaar”

De stickeractie van Rode Kruis-Vlaanderen, dat zestig kaarsjes uitblaast, is donderdagochtend van start gegaan in het Oost-Vlaamse Sint-Niklaas. "Opnieuw geen vrijwilligers aan de kruispunten, maar verkoop via vaste standplaatsen in openlucht, bij Delhaize, lokale handelaars en online", zegt woordvoerster Nena Testelmans. Vorig jaar haalde een alternatieve stickeractie opvallend minder op, maar Rode Kruis-Vlaanderen hoopt dit jaar op beterschap.

5 reacties

 • Martine De Vriendt

  4 weken geleden
  De mensen hebben gewoon niet meer de middelen om onbenulligheden te kopen, die bovendien slecht voor het milieu zijn. Misschien eens gaan aankloppen bij hun beheerraad of vadertje staat? Waarom moeten of zouden de gewone burgers dit moeten betalen, wij betalen al genoeg waar wij niet achter vragen.
 • Jan Depoortere

  4 weken geleden
  Ik koop nooit stickers. Het enige wat ik kocht was een herbruikbare tas van het Rode kruis, omdat ik daar iets mee ben. Zelf een balpen zou ik kopen, maar geen stickers. In tijden waar men zou begaan is met de ecologische voetafdruk, zouden ze dingen mogen verkopen die niet iedereen in de vuilbak gooit. Ik heb in ieder geval nog nergens zo'n sticker zien hangen.
 • Willy Van Craen

  4 weken geleden
  Hoeveel € zijn de weddes van de beheerraad. Maak die eens bekend want daar steun ik niet voor.
 • Guido De hornois

  4 weken geleden
  Normaal koop ik elk jaar deze stickers doch verleden jaar om de bekende reden niet kunnen kopen hopelijk is het dit jaar anders en makkelijker om aan te geraken deze mensen leveren zeer goed werk voor de maatschappij op vrijwillige basis zij verdienen onze steun dan ook.
 • Christiaan Vernist

  4 weken geleden
  Heb ze ook jaren gekocht om te steunen. Sinds enkele jaren schrijf ik geld over voor enkele goede doelen zoals rode kruis, kom op tegen kanker, steun ik plaatselijke goede doelen, ... Sticker verkoop is niet meer te verantwoorden. Stickers verdwijnen bij de meeste gewoon in de vuilbak. Waarom geen praktische dingen verkopen die je kan gebruiken.
 1. Koen Wauters en Joris Brys dienen zich aan als plasmadonor: “Kleine moeite in strijd tegen smerig beest”
  Mechelen

  Koen Wauters en Joris Brys dienen zich aan als plasmado­nor: “Kleine moeite in strijd tegen smerig beest”

  Zanger/presentator Koen Wauters en Studio Brusselstem Joris Brys hebben zich maandag bij het Rode Kruis aangediend als plasmadonor. Allebei werden ze recent zwaar ziek ten gevolge van Covid-19. Met hun antistoffen kunnen ze coronapatiënten genezen die het nog zwaarder te verduren krijgen. Het Rode Kruis hoopt dat nog meer genezen, mannelijke patiënten hun voorbeeld zullen volgen.
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 3. Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicitaties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomstige collega’s mocht ontmoeten"
  Jobs

  Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicita­ties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomsti­ge collega’s mocht ontmoeten"

  Guido Maes werkt al meer dan dertig jaar in de informaticasector. De laatste twintig doet hij dat bij Wolters Kluwer Wolters Kluwer Tax & Accounting België, maar daarvoor maakte hij kennis met een aantal andere bedrijven. “Je job moet passen bij je interesses en je levensstijl”, vindt hij. Jobat.be vroeg hem naar de belangrijkste inzichten die hij heeft verworven doorheen zijn carrière.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek