Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Stichting tegen Kanker roept op tot een maand zonder alcohol

Iedere februari een maand lang geen alcohol drinken. Daartoe roepen de Stichting tegen Kanker en het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) alle Belgen op met de nieuwe campagne "Tournée Minérale". Doel is om mensen beter bewust te maken van de negatieve gevolgen van alcoholgebruik. Toch zal in de campagne vooral de nadruk liggen op de positieve gevolgen van alcoholonthouding. "We willen niet betuttelen of met de vinger wijzen", luidt het.

 1. ASSISEN. Zelfs zijn psycholoog snapt niet wat Roger Putseys bezielde toen hij buurman doodstak: “Deze man is geen heethoofd”
  PREMIUM

  ASSISEN. Zelfs zijn psycholoog snapt niet wat Roger Putseys bezielde toen hij buurman doodstak: “Deze man is geen heethoofd”

  Niemand begrijpt wat Roger Putseys bezield heeft, die zomerse zaterdag eind juli 2016, toen hij zijn Ikea-koksmes in de borst van buurman Luc Dams plantte. Zijn familie niet. Zijn vrienden van de kookclub niet. Die van de dansclub evenmin. Net als zijn buren en zijn huisarts. Zelfs de psycholoog die hem onderzocht niet. “Hij is allesbehalve een heethoofd.”
 2. Daar zijn de bobcontroles: 4 procent blaast positief in West-Vlaanderen, 2 procent in Antwerpen
  alcoholcontroles

  Daar zijn de bobcontro­les: 4 procent blaast positief in West-Vlaanderen, 2 procent in Antwerpen

  Tijdens de Verkeersveilige Nachten in de provincie West-Vlaanderen gisteren en eergisteren had 4,27 procent van de gecontroleerde bestuurders te veel alcohol gedronken. Dat is het beste resultaat in vijf jaar. Ruim vier procent van de bestuurders reed te snel en drie mensen legden een positieve speekseltest voor drugs af, meldt commissaris Patrick Van Gelder, de verbindingsofficier van provinciegouverneur Carl Decaluwé.