BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Stevige rellen in Luik: tweehonderd heethoofden plunderen winkels en bekogelen politie, vijf agenten in het ziekenhuis

Zo’n tweehonderd heethoofden hebben urenlang het centrum van Luik op stelten gezet. Verschillende winkels werden geplunderd en ook een McDonalds-vestiging moest eraan geloven. Jongeren gooiden met stenen en flessen richting agenten en bekogelden ook politiewagens. “Ze zijn in kleine groepjes gekomen, puur met de bedoeling om schade te veroorzaken. Ze bewogen zich snel en in groep”, aldus de politie. Negen personen werden naar het ziekenhuis gevoerd, onder hen ook vijf agenten. Collega’s die lichter gewond raakten, bleven op het terrein.

489 reacties

 • Eddy DESMET

  1 jaar geleden
  Wat mij bovenal verontrust is de eminente incompetentie van de politie om dergelijke rellen aan te pakken. Waartoe dient een politie die tot niets dient ?!
 • paola nerozzi

  1 jaar geleden
  Dat is wel een goed idee paintball geweren zo haald ge drek eruit wie de relschoppers zijn
 • Gaston Miar

  1 jaar geleden
  Waarop wachten de politievakbonden? Wanneer gaan ze het eens opnemen voor hun leden?
 • Ria Adams

  1 jaar geleden
  Het crapuul oppakken laten betalen en degenen met 2 nationaliteiten definitief het land uitzetten dat is de enige oplossing i.p.v. dit te blijven tolereren.
 • Dirk Verschueren

  1 jaar geleden
  Bij Open-VLD zijn ze nu volop aan het vergaderen om te kijken hoe De Croo en Quicky, toch kunnen zeggen dat ze het goed gedaan hebben en dat het de schuld is van de NVA. Zou het lukken, dat lees je straks in de krant?
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Video toont hoe huis in vlammen opgaat, 79-jarige bewoonster kan net op tijd vluchten: “Jeannine was helemaal in shock”
  Play
  Roesbrugge

  Video toont hoe huis in vlammen opgaat, 79-jarige bewoonster kan net op tijd vluchten: “Jeannine was helemaal in shock”

  Een uitslaande brand heeft vrijdagnacht in de Poperingse deelgemeente Roesbrugge een rijwoning in de as gelegd. Bewoonster Jeannine Sobrie (79) kon ontkomen. “Ze stond op straat, helemaal overstuur te kijken naar de vlammen”, zegt een overbuur. Twee andere woningen en enkele auto’s liepen schade op, maar de brandweer kon voorkomen dat de buurwoningen mee in vlammen opgingen.