BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Stevige rellen in Luik: tweehonderd heethoofden plunderen winkels en bekogelen politie, vijf agenten in het ziekenhuis

Zo’n tweehonderd heethoofden hebben urenlang het centrum van Luik op stelten gezet. Verschillende winkels werden geplunderd en ook een McDonalds-vestiging moest eraan geloven. Jongeren gooiden met stenen en flessen richting agenten en bekogelden ook politiewagens. “Ze zijn in kleine groepjes gekomen, puur met de bedoeling om schade te veroorzaken. Ze bewogen zich snel en in groep”, aldus de politie. Negen personen werden naar het ziekenhuis gevoerd, onder hen ook vijf agenten. Collega’s die lichter gewond raakten, bleven op het terrein.

489 reacties

 • Eddy DESMET

  1 jaar geleden
  Wat mij bovenal verontrust is de eminente incompetentie van de politie om dergelijke rellen aan te pakken. Waartoe dient een politie die tot niets dient ?!
 • paola nerozzi

  1 jaar geleden
  Dat is wel een goed idee paintball geweren zo haald ge drek eruit wie de relschoppers zijn
 • Gaston Miar

  1 jaar geleden
  Waarop wachten de politievakbonden? Wanneer gaan ze het eens opnemen voor hun leden?
 • Ria Adams

  1 jaar geleden
  Het crapuul oppakken laten betalen en degenen met 2 nationaliteiten definitief het land uitzetten dat is de enige oplossing i.p.v. dit te blijven tolereren.
 • Dirk Verschueren

  1 jaar geleden
  Bij Open-VLD zijn ze nu volop aan het vergaderen om te kijken hoe De Croo en Quicky, toch kunnen zeggen dat ze het goed gedaan hebben en dat het de schuld is van de NVA. Zou het lukken, dat lees je straks in de krant?
 1. Ondanks regenval mogelijk toch strengere maatregelen om droogte tegen te gaan: “Begin september kritiek punt”

  Ondanks regenval mogelijk toch strengere maatrege­len om droogte tegen te gaan: “Begin september kritiek punt”

  Als er de volgende weken niet veel regen valt, zouden er in september wel eens strengere maatregelen kunnen komen om het waterverbruik te verminderen. In voorbereiding wordt nu al overleg gestart met de sectoren (landbouw, industrie, bouw...) over waar ze water kunnen besparen. Dat zegt VMM-woordvoerder Bernard De Potter donderdag na een nieuw overleg van de Vlaamse droogtecommissie.
 2. Wesley (29) springt op losgeslagen paard met koets en kan het met één teugel doen stoppen: “Dit had slechter kunnen aflopen”
  Play
  Oedelem/Assebroek

  Wesley (29) springt op losgesla­gen paard met koets en kan het met één teugel doen stoppen: “Dit had slechter kunnen aflopen”

  Een losgeslagen paard met koets liep donderdagavond drie kilometer alleen op straat tussen Assebroek en Oedelem. De drie inzittenden waren uit de koets geslingerd. Een toevallige voorbijganger kon op de koets springen en het paard tot stilstand brengen. “Het was meer dan tien jaar geleden dat ik nog eens teugels in mijn handen had gehad”, vertelt hij.
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras
  HLN Shop

  Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras

  Heb je van je terras een kleine oase gemaakt waar het heerlijk vertoeven is? Dan wil je daar natuurlijk maximaal van genieten. Nu de zomer stilaan op haar einde loopt zou het maar jammer zijn je gezellige buitenplek straks al te moeten verlaten om je weer binnenskamers terug te trekken. Met enkele kleine en grotere hulpmiddelen is dat gelukkig niet nodig. HLN Shop overloopt wat je kan doen om zo lang mogelijk van je terras te kunnen profiteren.