Info Vlaams Verkeerscentrum
Volledig scherm
Info Vlaams Verkeerscentrum © Vlaams Verkeerscentrum

Stevige hinder op Brusselse Buitenring en A12 door ongevallen: rijbaan overal vrijgemaakt

Zowel op de Brusselse Buitenring in Jette en Machelen, als op de A12 tussen Antwerpen en Brussel in Londerzeel is de rijbaan volledig vrijgemaakt. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Op alle drie de plekken waren deze ochtend twee rijstroken versperd geraakt na ongevallen. Dat zorgde alleen al op de Brusselse Buitenring voor een file die tot voorbij Sint-Steven-Woluwe reikte en waarin het meer dan twee uur aanschuiven was.

 1. Afscheid van huisarts Jan Vandevoorde (61): “Hij bracht het ultieme offer in de strijd tegen COVID-19”
  PREMIUM
  Merchtem

  Afscheid van huisarts Jan Vandevoor­de (61): “Hij bracht het ultieme offer in de strijd tegen COVID-19”

  De geliefde huisarts Jan Vandevoorde, aangesloten bij Groepspraktijk Merchtem, is na een wekenlange strijd in het ziekenhuis bezweken aan het coronavirus. 61 werd hij. Een man die veel betekende en niet alleen voor de Merchtemse bevolking. Als professor aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) stoomde hij ook jonge mensen klaar voor een job als huisarts. “Een hele joviale man met de nodige beroepsernst”, klinkt het.
 2. Alle hens aan dek in Zuid-West-Vlaanderen: “Vrijdag ontplofte onze spoeddienst bijna met vijftien patiënten tegelijk”

  Alle hens aan dek in Zuid-West-Vlaanderen: “Vrijdag ontplofte onze spoed­dienst bijna met vijftien patiënten tegelijk”

  Corona gaat overal in Vlaanderen hard, maar Zuid-West-Vlaanderen is een van de regio’s die er toch nog bovenuit steekt. Op de vier campussen van AZ Delta (Roeselare, Menen, Torhout en Rumbeke) is het cijfer van de ziekenhuisopnames vorig weekend met 60 procent gestegen. “Vrijdag ontplofte onze spoeddienst bijna met vijftien patiënten tegelijk”, aldus Karin Decaestecker als voorzitster van de crisiscel.
 1. Onze opinie. Deze crisis bestieren is niet evident. Maar intussen is toch al gebleken dat een beetje te streng beter is dan een beetje te laat
  PREMIUM

  Onze opinie. Deze crisis bestieren is niet evident. Maar intussen is toch al gebleken dat een beetje te streng beter is dan een beetje te laat

  "Ik ga toch ook niet nu al mijn huis beginnen te blussen, omdat er misschien volgende week een brand uitbreekt." We geven het u op een blaadje: die uitspraak zal Jan Jambon nog een tijdje achtervolgen. En nee, dat is niet de eerste keer. Onze minister-president liet zich in zijn politieke carrière al een paar keer op een uitschuiver betrappen.
 2. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”