Didier Reynders hoopt dat die steun nu vertaald kan worden in een stabiele meerderheid.
Volledig scherm
Didier Reynders hoopt dat die steun nu vertaald kan worden in een stabiele meerderheid. © BELGA

Stevig maar niet stabiel: meerderheid in Europese Commissie moet volgens Reynders stabiliseren

Met de goedkeuring van de Europese Commissie door het Europees Parlement is Didier Reynders zeker van zijn nieuwe job als commissaris voor Justitie. De Belg is tevreden met de brede parlementaire steun, maar hoopt dat die steun nu vertaald kan worden in een stabiele meerderheid.

1 reactie

 • patrrik versys

  2 jaar geleden
  Straf, De EU blijft overwegend links terwijl het volk rechtser stemt
 1. Europese Commissie kan aan de slag met ambitieus programma: “Green Deal is hard nodig”

  Europese Commissie kan aan de slag met ambitieus programma: “Green Deal is hard nodig”

  De strijd tegen klimaatverandering is een existentiële kwestie voor de nieuwe Europese Commissie. Een ‘Green Deal’ om Europa tegen 2050 klimaatneutraal te krijgen is daarom hard nodig. Dat zei Ursula von der Leyen, de Duitse voorzitter van de nieuwe Europese Commissie, vanochtend in het Europees Parlement waar ze het werkprogramma van haar Commissie voorstelde. Het Europees Parlement verleende nadien met ruime meerderheid haar steun aan de Commissie-von der Leyen, waardoor die op 1 december van start kan gaan.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.