Viroloog Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht. © BELGA

Steven Van Gucht sluit ‘plan C’ niet uit: “Er zijn veel variaties van een lockdown”

"Het virus weert zich als een duivel in een wijwatervat, met de hete adem van het vaccin in de nek.” Dat heeft viroloog Steven Van Gucht dinsdag gezegd op de persconferentie van gezondheidsinstituut Sciensano en het Nationaal Crisiscentrum. “De cijfers zijn rood en de kaarten kleuren rood”, zei Van Gucht. Hij bleef wel hoopvol dat we het tij nog kunnen keren. “We kunnen deze opstoot nog neerdrukken.” Bepaalde maatregelen aanscherpen lijkt hem daarbij wel aangewezen. Van Gucht sprak bij VTM NIEUWS ook over een eventueel plan C bij een absoluut worstecasescenario: “Er zijn veel variaties van een lockdown”.

109 reacties

 • Hans Oomen

  1 maand geleden
  Vind het toch straf dat je op je werk geen Corona kunt krijgen enkel in intieme kring of op school bij de kapper enz maar op je werk waar 150 man naar de zelfde wc gaat o nee daar krijg je het zeker niet . Waar is de logica ?
 • Carla Van Geel

  1 maand geleden
  Contactberoepen open terwijl contacten de oorzaak zijn van besmetting gaat niet samen.
 • Marga Printemps

  1 maand geleden
  Aan al diegene die een lockdown willen , wel sluit jullie op. Wie houd jullie tegen?!.
 • Hugo VAN HAEVRE

  1 maand geleden
  De site van Antwerpen Oost werkt niet probeer al sinds donderdag mij in te schrijven lukt niet ze zijn er mee bezig maar mijn laatste data is 17 April wie weet raad voor mij aub
 • Bart Lauwers

  1 maand geleden
  Lockdown , plan B of C ... hadden politici en virologen verstand en ballen gehad, dan waren we er nu al haast vanaf. Maar met alle uitzonderingen en het rekenen op gezond verstand bracht ons waar we nu staan ! In ieder geval : me een jaar lang aan alle regels gehouden , vakanties geannuleerd maar nu is het uit met solidariteit en mogen ze hun Corona-regels steken waar de zon niet schijnt !
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt