(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Joel Hoylaerts/Photo News

Steven Van Gucht: “Scholen zijn geen grote aandrijver van de epidemie”

Hoewel de heropening van de scholen een impact heeft gehad op de coronacijfers, zijn scholen niet de grote motor of aandrijver van de epidemie. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht verklaard op de persconferentie van Sciensano.

17 reacties

 • bob jansens

  3 maanden geleden
  de scholen zijn niet de motor, maar de scholen zijn wel een onderdeel van "dé motor", net zoals openbaar vervoer, tehuizen, ziekenhuizen, winkels, horeca, gezin (maw overal waar veel mensen samenkomen of waar mensen fysiek contact hebben), allemaal onderdelen zijn van "dé motor". Probleem is dat deze motor ook blijft draaien als je een aantal onderdelen wegneemt
 • DOMINIQUE SOETE

  3 maanden geleden
  Hier tellen economische belangen meer dan gezondheid. Kinderen besmetten wel anderen maar minister Weyts wil dit niet toegeven om geen gezichtsverlies te lijden Meneer de minister; wees eerlijk en denk nu niet economisch. En voor alle anderen: BLIJF IN JE KOT. Dit was de enige nuttige regel dat we meekregen van ex- minister De block. Dus laat ook alle tweede verblijvers terug in hun kot.
 • Thomas Anderson

  3 maanden geleden
  Welke studies Steven? Waar zijn ze ik heb er al een pak gelezen die anders om beweren. Het is niet omdat u iets blijft herhalen uit uw eigen overtuiging dat daarom zo is!
 • Alfons Detemmerman

  3 maanden geleden
  Het enige wat je kunt besluiten is dat het blijkbaar niet aan gecontroleerde horeca ligt
 • Jan Heirman

  3 maanden geleden
  Heren en Dames specialisten, aub aub aub stop gedurende 4 weken met interviews en meningen te geven aan journalisten en twitter etc.  Jullie weten het ook niet en gissen constant om niet te zeggen veranderen  constant van mening.  Eerste golf waren er geen mondmaskers (beschikbaar) tweede golf verplicht te dragen en ... tweede golf is erger ... aub collectief weiger nog met soit disant journalisten te spreken en hou de eer aan U zelf
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"