Illustratiebeeld: medewerker in labo (links)/ viroloog Steven Van Gucht (rechts)
Volledig scherm
Illustratiebeeld: medewerker in labo (links)/ viroloog Steven Van Gucht (rechts) © Photo News/BELGA

Steven Van Gucht: “Relatief beperkte belasting ziekenhuizen, maar stijging uitbraken en overlijdens in wzc's”

De besmettingen en ziekenhuisopnames door het coronavirus blijven stijgen aan ongeveer hetzelfde tempo, zegt viroloog Steven Van Gucht vrijdag in het Bulletin Volksgezondheid. “De belasting van de ziekenhuizen blijft relatief beperkt, maar ondertussen zien we wel een stijging van het aantal uitbraken en overlijdens in de woonzorgcentra, vooral in Wallonië en Brussel.”

  1. Faroek Özgünes: “In wagen aan huis Van Quickenborne lagen spanbanden die erop wijzen dat verdachten hem wilden ontvoeren”
    PREMIUM

    Faroek Özgünes: “In wagen aan huis Van Quickenbor­ne lagen spanbanden die erop wijzen dat verdachten hem wilden ontvoeren”

    Het lijkt erop dat drie verdachten die in Nederland aangehouden zijn, plannen hadden om onze justitieminister Vincent Van Quickenborne te ontvoeren. Dat zegt onze gerechtsspecialist Faroek Özgünes (VTM Nieuws). In de wagen die ze aan de woning van de minister achterlieten, werden naast wapens, een kogelvrije vest en een gasfles ook spanriemen gevonden, die gebruikt kunnen worden om iemand vast te binden. De minister verblijft momenteel met zijn gezin “op een niet nader genoemde beveiligde plaats” en wordt beschermd onder het hoogste dreigingsniveau. Wie zijn de mogelijke opdrachtgevers? Misdaadexpert Faroek Özgünes legt uit.