Viroloog Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht. © Photonews, ANP

Steven Van Gucht: “Recente stijging grotendeels te wijten aan terugkerende reizigers”

Nu de kerstvakantie voldoende ver achter ons ligt, is het opnieuw mogelijk om stilaan een beter zicht te krijgen op de evolutie van de besmettingscijfers. “In vergelijking met vele andere landen doen we het nog steeds goed. Maar de balans blijft fragiel”, zei viroloog Steven Van Gucht op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum. Zo blijkt dat we ons opnieuw meer verplaatsen, wat de verspreiding van het coronavirus en varianten in de hand kan werken.

37 reacties

 • Debbie De Bruyn

  3 maanden geleden
  Dat is al een jaar bezig. De braven die in hun kot blijven wanneer worden die is beloond?
 • Marc Van Den Berghe

  3 maanden geleden
  Dat liedje over de "reizigers" is nu bijna uitgezongen zeker. Tip om een nieuw nummer... het liedje over de stakers zonder mondmasker in corona tijden, gegarandeerd succes.
 • gustaaf guldentops

  3 maanden geleden
  van gucht een ezel stompt zich geen twee keer aan dezelfde steen,mits hier zitten enkel steenezels zitten, onbenullen daar moet men geen universiteit voor gevolgt hebben.
 • Glorieux Marieke

  3 maanden geleden
  Indien het reizen verboden was geweest, en indien er degelijk een controle was op terugkerende reizigers, dan gingen we zo'n geen toestanden beleven.
 • ERWIN VERMEIR

  3 maanden geleden
  Allez, zo effen ik mij weer een pad naar de volgende verstrenging... In plaats van elke dag jullie zorgen te maken over van alles en nog wat, zorg eens dat de vaccinaties opschieten. In België is nu ongeveer alles gevaarlijk en onverantwoord, behalve als het voor het werk is. Reizen verbieden... voor mij goed, maar deze keer dan met een duidelijke EINDDATUM. En aan allen die er zo om schreeuwen, denk eens na hoeveel vrijheden jullie je nog gaan laten afnemen...
 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel