Steven van Gucht: “Plan voor versoepelingen haalbaar, maar zeker niet vanzelfsprekend. Percentage positieve testen in geen maanden zo hoog”

Het plan voor toekomstige versoepelingen dat het Overlegcomité deze week voorstelde is “haalbaar, maar zeker niet vanzelfsprekend”. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de briefing van het Crisiscentrum over de epidemiologische situatie in ons land. Hij gaf ook mee dat het percentage positieve coronatesten in geen maanden zo hoog was.

30 reacties

 • Lucien Raes

  4 weken geleden
  De cijfers zijn nog hoger dan in het begin van deze lockdown en nu gaat men versoepelen. Wie snapt daar nog iets van. Met de klak er naar gooien en hopen op het beste.
 • linda Hofkens

  4 weken geleden
  Had een strenge lockdown voor een aantal weken aangehouden maar neen blijven voortkabbelen en nu staan kijken maar een mensenleven in is den Belgique niks waard. Alleen graaiende politici dat is belangrijker. Daardoor zijn er geen vaccins van goede kwaliteit genoeg voor iedereen. Kopen we maar brol en laten we risico's nemen. Zullen wij dat ook eens doen in 2024 of vroeger misschien. Er moest en zou een regering zijn om de crisis te beweren en we zitten nog steeds in grote miserie.
 • alfons schouwaerts

  4 weken geleden
  Als alleen de mensen met klachten zich laten testen stijgt natuurlijk de positiviteitsgraad, waarom testen zonder symptomen, geen risicocontact en een groene app.
 • Carlo Jans

  4 weken geleden
  Alleen met verstrengen daalt de besmettingen. Als we over 1 jaar terug alles hadden dicht gedaan en dan bij 0 besmettingen alles 100% onder controle dan waren we nu terug bezig zoals voor het virus.
 • Regina Blanckaert

  4 weken geleden
  Aantal besmettingen nooit zo hoog in 5 maanden ,dus duidelijk dat die hun regeltjes niet helpen,alles is meer gesloten geweest dan open,dus zet alles open en stop met ons te koeioneren en schrik aan te jagen
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije