Steven Van Gucht over situatie op intensieve zorgen: “Het ergste scenario hebben we vermeden”

De kentering in de coronacijfers zet zich door, zij het traag. Volgens viroloog Steven Van Gucht is het ergste scenario op intensieve zorgen intussen wel vermeden. Dat zei hij aan HLN LIVE.

18 reacties

 • meulders francois

  1 maand geleden
  Tzakt weeral, maar voor hoelang? Tot na de vakantie en de feesten, en dan is het weer boem-patat!!
 • Filiep Lapeire

  1 maand geleden
  Dat het ergste vermeden werd kan je beter uitleggen aan de mensen van wie bepaalde operaties niet konden doorgaan wegens een tekort aan IC bedden, tevens vind ik het ook niet kunnen dat er een echte discriminatie ontstaan is door de mensen met Covid voorrang te geven tot een IC bed op de mensen die een operatie nodig hebben.
 • Lesley Huyens

  1 maand geleden
  Let op mijn woorden: binnen 2 weken versoepelingen tot na krokus want uiteraard moet iedereen kunnen gaan skiën. Dan zullen de cijfers weer opeens immens hard stijgen en krijgen we weer verlenging van de paasvakantie. En tegen de zomer terug alles volledig los om in september opnieuw met deze situatie te zitten
 • kris platteau

  1 maand geleden
  Is er niemand die zich vragen stelt over het rapport van de Gems dat door de snelle reactie van Jambon gelukkig van tafel is geveegd? Alles moest bijna dicht want de apocalyps was nabij. Zelfs voordat de weinige maatregelen van kracht werden, begonnen de cijfers te dalen. En die noemen zich experten??
 • Kris Moernaut

  1 maand geleden
  Dit is nu net wat er fout is met communicatiestijl, niet voldoende nuance, hoe kun je nu van de ene op de andere week zeggen of zelfs insinueren dat het alweer beter is, bouw toch eens wat anticipatie marge in aub. Wacht toch even alvorens weer enkele mensen op andere gedachten te brengen