Viroloog Steven Van Gucht is hoopvol, maar waarschuwt dat iedereen aan hetzelfde zeel moet trekken.
Volledig scherm
PREMIUM
Viroloog Steven Van Gucht is hoopvol, maar waarschuwt dat iedereen aan hetzelfde zeel moet trekken. © BELGA

Steven Van Gucht: "Op een dag zal iedereen besmet geraken, maar we moeten dat zo lang mogelijk uitstellen en zoveel mogelijk spreiden”

Volgens nieuwe prognoses van biostatistici van de Universiteit Hasselt en Antwerpen zal de vierde coronagolf pieken tussen eind deze maand en de tweede helft van december. Hoe hoog die piek wordt, hangt af van de viruscirculatie in de komende twaalf dagen. In het beste scenario zullen er 640 covidpatiënten op intensieve liggen, in het op dit moment meest realistische 750, in het slechtste scenario 1.200 - net zoveel als tijdens de eerste golf. Hoe snel de cijfers nadien zullen zakken, is onduidelijk. “We krijgen het plateau best zo laag mogelijk voor de eindejaarsfeesten.”

66 reacties

 • Liese VdVijver

  1 maand geleden
  Ik vind dat we het recht moeten hebben om ons te laten besmetten met het virus. De quarantaine daarna hoort er dan wel bij.
 • Eddy Roofthooft

  2 maanden geleden
  Lachwekkend.Opmerking nummer 47.Wat is het volgende?Maar troost u,zo praten ze allemaal.En dan maar geloven dat de mensen dat geloven.
 • Pierre Lüttich

  2 maanden geleden
  En als we ALLEMAAL besmet raken, moet dan ook iedereen in quarantaine? Want dan ligt het land en de economie volledig plat. Ben benieuwd welke regels er dan uit de grote toverhoed worden getoverd 🤔
 • Rudy Van Dam

  2 maanden geleden
  In ieder geval mag je op basis van deze prognoses bijkomende maatregelen verwachten voor de feestdagen! Gevolg van de afwachtende houding van onze politieke leiders en het feit dat ze onderling niet tot een overeenkomst geraken! Wat hebben we opnieuw geleerd? Hoe meer regeringen, hoe meer dwarsliggers!
 • Sylvain Helsen

  2 maanden geleden
  Waar is je land naartoe? Hopelijk verdwijnt het straks binnen het kader van een eengemaakte federaal gestructureerde Benelux. Samen met Bart de Wever en zijn hele N-VA. Die er steeds maar niets van bakt. Dan spreken alle politici Engels met elkaar. Dan geven zij alvast het goede voorbeeld. Van Groningen tot Luxemburg. Want we kunnen de Franstaligen niet missen. Logisch toch!