Nimmegeers/Belga
Volledig scherm
© Nimmegeers/Belga

Steven Van Gucht ondanks steile stijging aantal besmettingen hoopvol: “Aantal mensen dat doorverwezen wordt naar intensieve daalt”

Het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen is vandaag met 85 procent gestegen tot meer dan 20.000 per dag. Volgens viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) lag dat in de lijn van de verwachtingen en mogen we deze week zelfs nog hogere cijfers verwachten. Hij waarschuwt bij HLN LIVE wel dat we ons niet blind mogen staren op het aantal besmettingen, maar de blik vooral moeten richten op wat er gebeurt in onze ziekenhuizen. En daar is de toestand voorlopig hoopgevend. Zo worden minder mensen doorverwezen naar intensieve zorg.

  1. Zonnebril verloren, geen regenjas of tent kapot? Deze kringloopwinkel op Pukkelpop helpt je uit de nood
    Play

    Zonnebril verloren, geen regenjas of tent kapot? Deze kringloop­win­kel op Pukkelpop helpt je uit de nood

    Voor kleine prijsjes wil kringloopwinkel Okazi de festivalgangers op Pukkelpop een handje toesteken met zaken die ze vergeten zijn, of gewoonweg zelf niet wouden meesleuren. In twee winkels, eentje op camping Chill en eentje op camping Relax, staan duizenden tweedehandsspullen te blinken. Daarnaast is een deel van de inboedel achtergelaten spullen van de vorige Pukkelpop-editie in 2019. Het is zo de bedoeling dat de afvalberg na het festival ook wat kleiner wordt.