Viroloog Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht. © Photo News

Steven Van Gucht: “Niet realistisch dat coronacijfers komende tijd zullen dalen”

Volgens viroloog Steven Van Gucht is het weinig realistisch dat de coronacijfers de volgende weken gaan dalen. Dat zei hij maandagmiddag aan VRT NWS. "We moeten er nu vooral voor zorgen dat de cijfers niet té veel en niet té snel stijgen", klinkt het. 

  1. Nederlandse onderzoekers: "Tweede besmetting met coronavirus kan binnen jaar"

    Nederland­se onderzoe­kers: "Tweede besmetting met coronavi­rus kan binnen jaar"

    Mensen die besmet zijn geweest met een coronavirus, kunnen binnen een jaar opnieuw besmet raken met datzelfde virus. Onderzoekers van de Nederlandse instelling Amsterdam UMC hebben ontdekt dat het vaak "alarmerend kort" duurt voordat mensen een tweede keer besmet raken met de coronavirussen die voor de uitbraak van het huidige virus bekend waren. Ze noemen het waarschijnlijk dat voor het 'nieuwe' coronavirus SARS-CoV-2 exact hetzelfde geldt.
  2. Febelfin waarschuwt voor nieuwe 'kluisrekeningfraude'

    Febelfin waarschuwt voor nieuwe 'kluisreke­ning­frau­de'

    Bankenfederatie Febelfin waarschuwt voor een nieuwe vorm van fraude waarbij oplichters hun slachtoffer opbellen en zich voordoen als een bankbediende. Concreet sturen de oplichters eerst een phishingbericht om toegang te krijgen tot de rekening van het slachtoffer. Daarna bellen ze die persoon op met de raad om geld over te schrijven naar een zogezegd veilige kluisrekening omdat er verdachte verrichtingen zouden zijn vastgesteld op de bankrekening, waarschuwt Febelfin.