Viroloog Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht. © Photo News

Steven Van Gucht: “Niet realistisch dat coronacijfers komende tijd zullen dalen”

Volgens viroloog Steven Van Gucht is het weinig realistisch dat de coronacijfers de volgende weken gaan dalen. Dat zei hij maandagmiddag aan VRT NWS. "We moeten er nu vooral voor zorgen dat de cijfers niet té veel en niet té snel stijgen", klinkt het. 

 1. Nederlandse onderzoekers: "Tweede besmetting met coronavirus kan binnen jaar"

  Nederland­se onderzoe­kers: "Tweede besmetting met coronavi­rus kan binnen jaar"

  Mensen die besmet zijn geweest met een coronavirus, kunnen binnen een jaar opnieuw besmet raken met datzelfde virus. Onderzoekers van de Nederlandse instelling Amsterdam UMC hebben ontdekt dat het vaak "alarmerend kort" duurt voordat mensen een tweede keer besmet raken met de coronavirussen die voor de uitbraak van het huidige virus bekend waren. Ze noemen het waarschijnlijk dat voor het 'nieuwe' coronavirus SARS-CoV-2 exact hetzelfde geldt.
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 3. Virologen maken zich zorgen: “We moeten stoppen met verspreiding van het virus te minimaliseren”

  Virologen maken zich zorgen: “We moeten stoppen met versprei­ding van het virus te minimalise­ren”

  De cijfers van het aantal besmettingen met Covid-19 zijn opnieuw exponentieel aan het stijgen, waardoor het bijzonder gevaarlijk is het coronavirus te minimaliseren. Dat heeft infectiologe Erika Vlieghe (UAntwerpen) maandag gezegd in De Ochtend op Radio 1. "We moeten erkennen dat er een probleem is." Dat vindt ook viroloog Marc Van Ranst. “Ik denk dat we ons om verschillende redenen zorgen maken”, zegt hij in een videogesprek met onze redactie.
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen