Steven Van Gucht: “Ik zie nog geen vertraging in de cijfers. Integendeel, het is zelfs een versnelling”

Het aantal besmettingen blijft versnellen, daarom is het volgens viroloog Steven Van Gucht op dit moment prioriteit om het aantal contacten in onze privésfeer terug te dringen. “Let daar nu hard op. Dan hoeven we geen drastische maatregelen te nemen", zegt Van Gucht bij HLN LIVE.

42 reacties

 • Gertie Daerden

  1 jaar geleden
  En maar dreigen met het vaccin, terwijl besmettingen niet worden tegengehouden. Vaccineren doe je voor jezelf. Dus stop eens met de hele indirecte dwang. En wat gaat het nut zijn om kinderen te vaccineren??
 • Catherine Mistiaen

  1 jaar geleden
  Zoals politici en experten al vaak gezegd hebben in het nieuws: "Dit virus heeft een eigen karakter, speelt met onze voeten en is ons altijd voor."
 • Romina Spiniello

  1 jaar geleden
  Mensen die de vaccinatie willen verplichten, schaam jullie!! In Vlaanderen is bijna iedereen van de bevolking gevaccineerd maar toch zijn er hier meer besmettingen dan in Brussel of Wallonië waar de meerderheid zelfs nog NIET gevaccineerd is. Het vaccin helpt langs geen kanten, we praten hier over conspiracy, dit gaat hier niet meer over corona.. Hun enigste doel is om onze vrijheid af te pakken!
 • Bert Nys

  1 jaar geleden
  Hier gaan we weer: we gaan de schuld bij de bevolking leggen. De maatregelen zijn nog maar net in voegen en er is paniek… we moeten verstrengen want het komt niet goed… dat allemaal omwille van politieke onbekwaamheid
 • Liese VdVijver

  1 jaar geleden
  Dit is het beste bewijs dat een verplichte vaccinatie niets gaat helpen want het enige dat je dan doet is die mensen, die al 3 weken thuis zitten, terug mee laat doen met de verspreidingen.
 1. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  21

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.