Steven Van Gucht: “Ik zie nog geen vertraging in de cijfers. Integendeel, het is zelfs een versnelling”

Het aantal besmettingen blijft versnellen, daarom is het volgens viroloog Steven Van Gucht op dit moment prioriteit om het aantal contacten in onze privésfeer terug te dringen. “Let daar nu hard op. Dan hoeven we geen drastische maatregelen te nemen", zegt Van Gucht bij HLN LIVE.

42 reacties

 • Gertie Daerden

  2 maanden geleden
  En maar dreigen met het vaccin, terwijl besmettingen niet worden tegengehouden. Vaccineren doe je voor jezelf. Dus stop eens met de hele indirecte dwang. En wat gaat het nut zijn om kinderen te vaccineren??
 • Catherine MISTIAEN

  2 maanden geleden
  Zoals politici en experten al vaak gezegd hebben in het nieuws: "Dit virus heeft een eigen karakter, speelt met onze voeten en is ons altijd voor."
 • Romina Spiniello

  2 maanden geleden
  Mensen die de vaccinatie willen verplichten, schaam jullie!! In Vlaanderen is bijna iedereen van de bevolking gevaccineerd maar toch zijn er hier meer besmettingen dan in Brussel of Wallonië waar de meerderheid zelfs nog NIET gevaccineerd is. Het vaccin helpt langs geen kanten, we praten hier over conspiracy, dit gaat hier niet meer over corona.. Hun enigste doel is om onze vrijheid af te pakken!
 • Bert Nys

  2 maanden geleden
  Hier gaan we weer: we gaan de schuld bij de bevolking leggen. De maatregelen zijn nog maar net in voegen en er is paniek… we moeten verstrengen want het komt niet goed… dat allemaal omwille van politieke onbekwaamheid
 • Liese VdVijver

  2 maanden geleden
  Dit is het beste bewijs dat een verplichte vaccinatie niets gaat helpen want het enige dat je dan doet is die mensen, die al 3 weken thuis zitten, terug mee laat doen met de verspreidingen.
 1. HET DEBAT. Mogen ongevaccineerden nog deelnemen aan het publieke leven?

  HET DEBAT. Mogen ongevacci­neer­den nog deelnemen aan het publieke leven?

  Enkel gevaccineerde mensen zouden nog toegang mogen krijgen tot openbare plaatsen. Dat vindt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Een negatieve PCR-test voor niet-gevaccineerden en een herstelcertificaat na een besmetting zouden niet meer volstaan. “Solidariteit wordt zo beloond met vrijheid”, aldus Rousseau. Zouden enkel nog gevaccineerden met een vaccinatiebewijs toegang mogen krijgen tot openbare plaatsen? Zo denkt u als lezer erover.
 2. N-VA wil volledig omgangsverbod met kinderen na zware mishandeling: “Niet iedereen heeft recht op tweede kans”

  N-VA wil volledig omgangsver­bod met kinderen na zware mishande­ling: “Niet iedereen heeft recht op tweede kans”

  N-VA-Kamerleden Valerie Van Peel en Sophie De Wit pleiten voor een volledig omgangsverbod met kinderen voor wie veroordeeld wordt voor zware kindermishandeling of -misbruik. De dood van de vermiste kleuter Dean Verberckmoes toont volgens hen aan dat het systeem faalt op het vlak van de opvolging van daders. “Een tweede kans klinkt mooi, maar niet iedereen heeft er recht op.”
 3. Ook vriendin van Dave De Kock opgepakt: “Ze was zwaar onder invloed van alcohol en loog om haar partner te beschermen”
  Play

  Ook vriendin van Dave De Kock opgepakt: “Ze was zwaar onder invloed van alcohol en loog om haar partner te beschermen”

  Na Dave De Kock is ook zijn Nederlandse vriendin opgepakt. Dat is bevestigd aan onze redactie. Bij haar arrestatie was ze zwaar onder invloed van alcohol. Tegen de politie had ze eerder gelogen om haar partner te beschermen. Ze hielp ook bij de smoesjes, zodat de moeder van Dean op het verkeerde been gezet werd. Het Oost-Vlaamse parket heeft een persstop afgekondigd en kan geen informatie over het onderzoek meer bevestigen.