Steven Van Gucht
Volledig scherm
Steven Van Gucht © VTM Nieuws

Steven Van Gucht: “Experten adviseren niet om horeca vroeger sluitingsuur op te leggen”

“De experten hebben niet geadviseerd om de horeca een vroeger sluitingsuur op te leggen.” Dat heeft Steven Van Gucht gezegd in VTM Nieuws: “Het risico in de privésfeer is groter dan in de horeca.” Eerder vandaag was het advies van coronacommissaris Pedro Facon voor het Overlegcomité van morgen gelekt, waarin ook een vroeger sluitingsuur voor de horeca op tafel lag. Maar dat is volgens Van Gucht dus geen advies van de experten. 

  1. Vlaamse oppositie wil Jambon terughalen uit Davos voor stikstofdebat: “Als ze het eerder hadden gevraagd, was ik teruggekeerd”

    Vlaamse oppositie wil Jambon terughalen uit Davos voor stikstofde­bat: “Als ze het eerder hadden gevraagd, was ik terugge­keerd”

    PVDA, oppositiepartij in het Vlaams Parlement, heeft vanmiddag een stemming uitgelokt om minister-president Jan Jambon (N-VA) terug te roepen uit het Zwitserse Davos, waar hij het Wereld Economisch Forum bijwoont. Dat gebeurde nadat er heibel was in het Vlaams Parlement over het stikstofdossier. De vraag werd echter verworpen door de meerderheid. Jambon vindt het spijtig dat hij er niet bij was, reageert hij. “Als de oppositie het maandag had gevraagd, was ik teruggekeerd”, aldus de minister-president.