Viroloog Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht. © AP

Steven Van Gucht: “Er liggen voor komende weken twee grote scenario’s op tafel”

Nu de cijfers langzaamaan de goede kant uit lijken te gaan, is het de vraag of het voldoende zal zijn om na de ‘paaspauze’ van de regering opnieuw te kunnen versoepelen. De virologen gaan uit van twee verschillende scenario’s, vertelde viroloog Steven Van Gucht op de wekelijkse persconferentie van Sciensano en het Crisiscentrum. 

90 reacties

 • Roos De Groote

  1 maand geleden
  Scholen en openbaar vervoer dicht want daar zitten de meeste besmettingen... Horeca morgen open met duidelijke maatregelen... Scholen en openbaar vervoer dicht tot 1 mei.. Vaccins geven in een versneld tempo... Dit gaat als resultaat geven dat we onze vrijheid terug hebben...
 • jelle louis

  1 maand geleden
  De enige cijfers die niet stijgen zijn het aantal intensive care plaatsen in de ziekenhuizen. Vreemd dat daar al een jaar lang GEEN verandering in zit.
 • Georgette Vanoverbeke

  1 maand geleden
  Ben benieuwd als de scholen terug open gaan ,of er meer besmettingen komen of verder blijven dalen.
 • Geert Landsman

  1 maand geleden
  Ik heb er ook eentje: Scholen en openbaarvervoer nog minstens 2 weken dicht! Het probleem is daar te zoeken.
 • Vincent Van Dijck

  1 maand geleden
  Waarom eerst winkels en dan horeca. Mijn voorstel : winkels volledig sluiten en horeca open.
 1. HET DEBAT. Hebt u begrip voor de keuze om grote tuinfeesten enkel mogelijk te maken met cateraar?
  114

  HET DEBAT. Hebt u begrip voor de keuze om grote tuinfees­ten enkel mogelijk te maken met cateraar?

  Tijdens het vorige Overlegcomité werden de regels voor evenementen in de buitenlucht versoepeld, maar privé-bijeenkomsten buiten blijven beperkt tot 10 personen. Die beperking geldt ook voor tuinfeesten deze zomer, tenzij die worden georganiseerd met een professionele cateraar. Dat zei Vlaams minister-president Jan Jambon aan ATV. Wat denk jij? Heb jij begrip voor de beslissing om een tuinfeest met meer dan tien mensen enkel mogelijk te maken met een cateraar erbij? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar