Viroloog Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht. © REUTERS

Steven Van Gucht: “Aantal besmettingen daalt steeds trager, vooral in Vlaanderen. Maar nog geen sprake van een stabilisatie”

“De besmettingen, ziekenhuiscijfers en overlijdens blijven verder dalen. Het aantal besmettingen daalt weliswaar steeds trager, vooral in Vlaanderen. Maar voorlopig is er nog geen sprake van een stabilisatie.” Dat heeft viroloog Steven Van Gucht vrijdag gezegd op de persconferentie van Sciensano en het Nationaal Crisiscentrum.

9 reacties

 • Peter Van Endert

  2 maanden geleden
  Het probleem zijn de scholen de regering gaat er iets aan moeten doen voor de derde golf opkomst is
 • ronny cockuyt

  2 maanden geleden
  In vlaanderen gaat het trager dat is niet te verwonderen ,een weekendje mooi weer en er komen er hier direct 3a400.000 naar de kust om alles hier terug te komen besmetten, zoals we gezien hebben een paar weken geleden toen je hier op de koppen kon lopen, overvolle treinen en bussen ,en voor wat ?dat ze gaan wandelen van waar ze komen alles is hier toch gesloten, voor een wafel en een pannenkoek te eten moet je niet komen en waar gaan ze naar het toilet ze lappen het overal waar ze kunnen 
 • Patrick Desmet

  2 maanden geleden
  De versoepelingen, het openen van de scholen zal daar voor iets tussen zitten. Meteen een signaal dat we niet snel verder versoepelen, anders zouden de cijfers wel eens zeer snel kunnen stijgen.
 • Regina Blanckaert

  2 maanden geleden
  De scholen moesten toch open dus dit is het gevolg want die kinderen besmetten dan weer andere generaties thuis,maar nee het is plezanter het op de winkels en horeca te steken zo kan je ons meer onder de duim houden
 • PAUL DEWITTE

  2 maanden geleden
  Maar 3% “knuffel”kinderen. Hoeveel mensen kunnen die dan besmetten? Denk dat dit onderschat wordt.
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen