Steven De Blieck uit 'Taboe'
Volledig scherm
PREMIUM
Steven De Blieck uit 'Taboe' © VRT

Steven De Blieck (32) uit ‘Taboe’: “Dat mensen met autisme alleen maar structuur nodig hebben, is een aangeleerde illusie”

“Ik hoop dat mijn deelname aan ‘Taboe’ kinderen met autisme helpt met een vroege diagnose, en dat hen een lawine aan miserie bespaard kan worden”, tweette Steven De Blieck (32). Hij is één van de vier mensen met autismespectrumstoornis (ASS) uit ‘Taboe’ van zondagavond en doet nu een oproep: “Laat begeleiders vroeg genoeg de juiste vragen stellen, dan is de kans véél groter dat je, ondanks de ASS, veel steviger in het leven zal staan. Liever dat dan als autist in de illusie trappen dat je enkel structuur nodig hebt.”

 1. Werkloze vrouw ‘vergeet’ te melden dat ze al 5 jaar op vakantie is in Tenerife: 33.500 euro aan uitkeringen onterecht ontvangen
  174

  Werkloze vrouw ‘vergeet’ te melden dat ze al 5 jaar op vakantie is in Tenerife: 33.500 euro aan uitkerin­gen onterecht ontvangen

  Ze was al vijf jaar op vakantie in Tenerife, maar kreeg nog iedere maand dopgeld van de RVA. In Namen is de vrouw vandaag veroordeeld tot het terugbetalen van de ruim 33.500 euro aan onterecht ontvangen uitkeringen. De vrouw uit het Waalse Profondeville was naar eigen zeggen “vergeten” te melden dat ze een nieuw leven was begonnen, maar moet nu 30 jaar lang 100 euro per maand terugstorten.
 2. Vlaams Belang boycot zitting Vlaams Parlement uit protest tegen afwezige ministers: “Van Afrika tot in Amerika met deze regering”
  UPDATE
  73

  Vlaams Belang boycot zitting Vlaams Parlement uit protest tegen afwezige ministers: “Van Afrika tot in Amerika met deze regering”

  “Het belangrijkste land voor elke politicus is en blijft het binnenland”: het Vlaams Belang hekelde woensdag de afwezigheid van verschillende Vlaamse minister tijdens het vragenuurtje in het Vlaams Parlement en verliet meteen na de opening van de plenaire het halfrond als protest. “Maar liefst vijf van de negen Vlaamse ministers zitten in het buitenland. Dat getuigt van bitter weinig respect voor de Vlaamse democratie”, zegt fractieleider Chris Janssens. De woordvoerder van minister-president Jan Jambon (N-VA) noemt de kritiek aan onze redactie “naast de kwestie”.
 3. Wie te lang op eindfactuur energie moet wachten, kan compensatie krijgen: deze leveranciers zijn alvast bereid om te betalen
  PREMIUM
  15

  Wie te lang op eindfac­tuur energie moet wachten, kan compensa­tie krijgen: deze leveran­ciers zijn alvast bereid om te betalen

  Nog minstens 20.000 Vlaamse gezinnen wachten nu al maandenlang op de afrekening van hun energiefactuur. Sommige hebben van hun energieleverancier honderden euro's aan voorschotten tegoed. Testaankoop wil dat zij hiervoor een compensatie krijgen. Welke leveranciers gaan hier ook effectief op in? We staken ons licht op bij ombudsman Energie Eric Houtman. “Eén leverancier biedt 8 euro korting per maand vertraging.”