Steve Bakelmans tijdens zijn proces
Volledig scherm
Steve Bakelmans tijdens zijn proces © BELGA

Steve Bakelmans trekt niet naar Hof van Cassatie: veroordeling is nu definitief

Steve Bakelmans (41) heeft geen cassatieberoep aangetekend tegen zijn veroordeling. Dat werd vandaag vernomen bij het Antwerpse parket-generaal. De termijn waarbinnen dit moest gebeuren, is intussen ook verstreken. Zijn veroordeling is daarmee definitief.

 1. ASSISEN. Komt Steve Bakelmans ooit nog vrij? Het kan ten vroegste eind 2040. Maar voor hetzelfde geld ook nooit meer
  PREMIUM

  ASSISEN. Komt Steve Bakelmans ooit nog vrij? Het kan ten vroegste eind 2040. Maar voor hetzelfde geld ook nooit meer

  Levenslange opsluiting, een beveiligingsperiode van 20 jaar en 15 jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. Zo hoog is de eindafrekening opgelopen voor Steve Bakelmans, de verkrachter en moordenaar van Julie Van Espen. Zo goed als alles wat aanklager Björn Backx eerder deze ochtend vorderde. Al had die de beveiligingsperiode — de termijn die de veroordeelde minstens moet uitzitten — graag nog vijf jaar langer gezien.
 2. COLUMN. Welke tijdbommen liggen er nog onder een brug te tikken?
  PREMIUM

  COLUMN. Welke tijdbommen liggen er nog onder een brug te tikken?

  Schuldig, uiteraard. Steve Bakelmans zal geen slachtoffers meer maken. Het zorgde voor een stille ontlading bij vrienden en familie, een hand op mekaars schouders, ingehouden dankbaarheid dat “het laatste wat we nog konden doen” is gelopen zoals men wou. Maar of er lessen zijn getrokken voor de toekomst, weet niemand. Jammer, schrijft onze reporter Nadine Van Der Linden. “One down. Maar welke tijdbommen liggen er nog onder een brug te tikken?”