Evita Willaert (Groen) is niet te spreken over de vertraging.
Volledig scherm
Evita Willaert (Groen) is niet te spreken over de vertraging. © BELGA

Steunpakket voor artiesten en technici uit cultuursector on hold

UPDATEEen wetsvoorstel van PS en Ecolo-Groen dat artiesten en technici uit de cultuursector makkelijker toegang moet geven tot werkloosheidsuitkeringen, is donderdag niet door de Kamer geraakt. N-VA wil een advies van de Raad van State en vond daarvoor de nodige vijftig stemmen bij Open Vld, CD&V en Vlaams Belang.

8 reacties

 • Erik De jongh

  11 maanden geleden
  En maar geld uitdelen, mensen die heel weinig RSZ bijdragen hebben geen recht op een werkloosheidsuitkering, de sociale zekerheid dreigt nu al onbetaalbaar te worden
 • Gino Denil

  11 maanden geleden
  Maar werknemers van ondernemingen mogen gewoon op de loonlijst van de belastingbetaler in de tijdelijke werkloosheid. Dan zijn die meeruitgaven van miljarden geen probleem. Enkele miljoenen voor getroffen artiesten dan weer wel. N-VA, OVLD en CD&V tonen weer eens hun ware gelaat.
 • Christian Deckers

  11 maanden geleden
  Als iemand maximum 20 dagen gewerkt heeft in 2019, en in 2020 tot nu toe helemaal niet, hoe groot kan diens inkomstenverlies dan zijn "door corona-maatregelen"? Een burger die zijn jaarlijks kostje op 20 dagen bijeen kan verdienen is volgens mij geen echte sukkelaar, integendeel, velen zouden dat willen kunnen. Die groenen zijn nog groener dan ooit gedacht.
 • Godot Lilly

  11 maanden geleden
  Je moet goed weten dat de Zweedse coalitie tijdens de crisis héél snel was om extra geld te verspillen aan de horeca en andere zelfstandigen... je ziet welke partijen een neoliberaal bewind ondersteunen. Hou daar rekening mee als het terug verkiezingen zijn.
 • Rudy Van Daele

  11 maanden geleden
  alle grote artiesten gaan door een zware periode. Maar ja als je van uw hobby je beroep wil maken kan je dit voor hebben.Voor de rest krijgen al subsidies genoeg en voor sommigen zelfs veel te veel.
 1. Erik, de papa van Gilles Van Bouwel: “Toen Woestijnvis belde, heb ik dat proberen tegen te houden”
  PREMIUM
  Showbizz

  Erik, de papa van Gilles Van Bouwel: “Toen Woestijn­vis belde, heb ik dat proberen tegen te houden”

  “Papa kan heel rationeel en snel beslissingen nemen, terwijl ik me vaak laat leiden door mijn emoties.” Het zijn tegengestelde karakters, Gilles Van Bouwel (32) en zijn vader Erik (64), maar dat wil niet zeggen dat ze geen hecht team vormen. In een dubbelgesprek vertellen ze openhartig over Gilles’ jeugd, zijn job in de media en het moment waarop hij uit de kast kwam. “Tot op vandaag heb ik het er moeilijk mee dat ik nooit kinderen zal hebben.”
 2. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 3. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek