Evita Willaert (Groen) is niet te spreken over de vertraging.
Volledig scherm
Evita Willaert (Groen) is niet te spreken over de vertraging. © BELGA

Steunpakket voor artiesten en technici uit cultuursector on hold

UPDATEEen wetsvoorstel van PS en Ecolo-Groen dat artiesten en technici uit de cultuursector makkelijker toegang moet geven tot werkloosheidsuitkeringen, is donderdag niet door de Kamer geraakt. N-VA wil een advies van de Raad van State en vond daarvoor de nodige vijftig stemmen bij Open Vld, CD&V en Vlaams Belang.

8 reacties

 • Erik De jongh

  2 jaar geleden
  En maar geld uitdelen, mensen die heel weinig RSZ bijdragen hebben geen recht op een werkloosheidsuitkering, de sociale zekerheid dreigt nu al onbetaalbaar te worden
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Maar werknemers van ondernemingen mogen gewoon op de loonlijst van de belastingbetaler in de tijdelijke werkloosheid. Dan zijn die meeruitgaven van miljarden geen probleem. Enkele miljoenen voor getroffen artiesten dan weer wel. N-VA, OVLD en CD&V tonen weer eens hun ware gelaat.
 • Christian Deckers

  2 jaar geleden
  Als iemand maximum 20 dagen gewerkt heeft in 2019, en in 2020 tot nu toe helemaal niet, hoe groot kan diens inkomstenverlies dan zijn "door corona-maatregelen"? Een burger die zijn jaarlijks kostje op 20 dagen bijeen kan verdienen is volgens mij geen echte sukkelaar, integendeel, velen zouden dat willen kunnen. Die groenen zijn nog groener dan ooit gedacht.
 • Godot Lilly

  2 jaar geleden
  Je moet goed weten dat de Zweedse coalitie tijdens de crisis héél snel was om extra geld te verspillen aan de horeca en andere zelfstandigen... je ziet welke partijen een neoliberaal bewind ondersteunen. Hou daar rekening mee als het terug verkiezingen zijn.
 • Rudy Van Daele

  2 jaar geleden
  alle grote artiesten gaan door een zware periode. Maar ja als je van uw hobby je beroep wil maken kan je dit voor hebben.Voor de rest krijgen al subsidies genoeg en voor sommigen zelfs veel te veel.
 1. Erik, de papa van Gilles Van Bouwel: “Toen Woestijnvis belde, heb ik dat proberen tegen te houden”
  PREMIUM
  Showbizz

  Erik, de papa van Gilles Van Bouwel: “Toen Woestijn­vis belde, heb ik dat proberen tegen te houden”

  “Papa kan heel rationeel en snel beslissingen nemen, terwijl ik me vaak laat leiden door mijn emoties.” Het zijn tegengestelde karakters, Gilles Van Bouwel (32) en zijn vader Erik (64), maar dat wil niet zeggen dat ze geen hecht team vormen. In een dubbelgesprek vertellen ze openhartig over Gilles’ jeugd, zijn job in de media en het moment waarop hij uit de kast kwam. “Tot op vandaag heb ik het er moeilijk mee dat ik nooit kinderen zal hebben.”