Stijn Meuris (rechts) op Pukkelpop, tijdens een herdenkingsmoment één jaar na het drama.
Volledig scherm
Stijn Meuris (rechts) op Pukkelpop, tijdens een herdenkingsmoment één jaar na het drama. © BELGA

Steunfonds Slachtoffers Pukkelpopstorm keert resterende 290.000 euro uit en stopt

Tien jaar na het Pukkelpopdrama houdt het ‘Steunfonds Slachtoffers Pukkelpopstorm’ het voor bekeken. De resterende 290.000 euro wordt met een verdeelsleutel verdeeld onder de slachtoffers met blijvende medische kosten. “Ik kan u verzekeren dat het bedrag tot de laatste eurocent naar de slachtoffers gaat en dat we altijd bereikbaar zullen blijven voor morele bijstand”, zegt voorzitter Stijn Meuris.

 1. Tien jaar na Pukkelpopdrama. Hasseltse familie ving tientallen natgeregende tieners op: “Opeens lag ons huis vol festivalgangers”
  PREMIUM

  Tien jaar na Pukkelpop­dra­ma. Hasseltse familie ving tientallen natgeregen­de tieners op: “Opeens lag ons huis vol festival­gan­gers”

  “Mogen wij jullie vaste telefoon gebruiken om mama en papa op te bellen?”. Met die vraag stond exact tien jaar geleden een gigantische groep tieners aan de deur van Willem De Wever (55) en zijn vrouw Christel (55). Allemaal waren ze van de Pukkelpopweide weggevlucht, slechts enkele minuten nadat de felle storm losbarstte. Tenten werden omvergeblazen, de wei en de straten eromheen stonden blank. Maar bij het Hasseltse koppel waren ze veilig. “Eén tiener in volle paniek moesten we zelfs tot aan de douche begeleiden.”
 2. Tien jaar na Pukkelpopdrama. Sarah De Schryver (40) raakte verlamd toen een boom op haar viel: “Ik zoek al tien jaar naar de man die me toen hielp”
  PREMIUM

  Tien jaar na Pukkelpop­dra­ma. Sarah De Schryver (40) raakte verlamd toen een boom op haar viel: “Ik zoek al tien jaar naar de man die me toen hielp”

  In 2011 stond Sarah op de weide van Pukkelpop toen de storm losbrak. Haar vrienden bleven staan, maar zij was gaan schuilen: een beslissing die grote gevolgen zou hebben. “Toen ik weer bij bewustzijn kwam, merkte ik dat ik mijn benen niet meer kon bewegen. Ik panikeerde, tot ik een stem hoorde die mij kalmeerde: ‘Rustig, meisje. Ik ben een verpleger, en ik blijf bij u.’”
 3. "Verkrachter: we snijden je lul eraf”: met deze protestborden tonen vrouwen in Elsene hoe boos ze zijn na verkrachtingszaak in café
  Play
  Elsene

  "Verkrach­ter: we snijden je lul eraf”: met deze protestbor­den tonen vrouwen in Elsene hoe boos ze zijn na verkrach­tings­zaak in café

  In Elsene hebben gisteravond zowat 1.300 mensen deelgenomen aan een mars nadat bekend raakte dat een barman minstens zeventien vrouwen gedrogeerd en verkracht zou hebben. De aanwezigen wilden de slachtoffers vooral een hart onder de riem steken en vroegen gerechtigheid. De boodschappen op hun bordjes logen er dan ook niet om. “Verkrachter, we snijden je lul eraf”, klonk het onder meer.