Stijn Meuris (rechts) op Pukkelpop, tijdens een herdenkingsmoment één jaar na het drama.
Volledig scherm
Stijn Meuris (rechts) op Pukkelpop, tijdens een herdenkingsmoment één jaar na het drama. © BELGA

Steunfonds Slachtoffers Pukkelpopstorm keert resterende 290.000 euro uit en stopt

Tien jaar na het Pukkelpopdrama houdt het ‘Steunfonds Slachtoffers Pukkelpopstorm’ het voor bekeken. De resterende 290.000 euro wordt met een verdeelsleutel verdeeld onder de slachtoffers met blijvende medische kosten. “Ik kan u verzekeren dat het bedrag tot de laatste eurocent naar de slachtoffers gaat en dat we altijd bereikbaar zullen blijven voor morele bijstand”, zegt voorzitter Stijn Meuris.

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Pukkelpop: tien jaar na de storm. “De hemel werd groen, en dertig seconden later leek het wel nacht. Alsof de hel was losgebarsten boven de weide”
  PREMIUM

  Pukkelpop: tien jaar na de storm. “De hemel werd groen, en dertig seconden later leek het wel nacht. Alsof de hel was losgebar­sten boven de weide”

  Tien jaar geleden viel het drama letterlijk uit de lucht op de eerste festivaldag van Pukkelpop. De hemel boven Kiewit werd groen, en dertig seconden later leek het er wel nacht. Alsof de hel was losgebarsten boven de weide. Een kwartier lang raasde een zomerstorm over het festivalterrein. Vijf festivalgangers lieten het leven, zo’n 140 anderen raakten gewond.