Amper vijf mensen daagden op voor de steunactie voor Theo Francken.
Volledig scherm
Amper vijf mensen daagden op voor de steunactie voor Theo Francken. © Mark Baert

Steunactie voor "Theo Francken tegen migranten" in Brussel lokt vijf demonstranten

Een Facebookgroep heeft een oproep gedaan voor een manifestatie ter ondersteuning van het beleid van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken en "tegen migranten". De actie zou vandaag om 11 uur plaatsgrijpen voor het station Brussel-Centraal, maar onze journaliste ter plaatse merkte dat er amper vijf personen waren komen opdagen.

155 reacties

 • Bjos Mia

  3 jaar geleden
  Ik denk dat Francken ook niet echt blij is met zijn naam tegen een tricolore achtergrond.
 • Tom Caers

  3 jaar geleden
  Euh mensen,wij werken in de week eh.
 • Kenny Smets

  3 jaar geleden
  Tja niet moeilijk. De meeste MOETEN werken. Niet zoals bij die “jongerenbetogingen”. En waarom massaal naar Brussel? Om allemaal opgepakt te worden wegens racisme? Nee dank u mijn stem geef ik tijdens de verkiezingen. Kwestie van anoniem te blijven want in dit apenland mag je enkel u mening geven als je een rood-groen ballenlikker bent of dubbele nationaliteit hebt
 • Marc DE SMET

  3 jaar geleden
  Ja natuurlijk, zonder pensen en Vlaamse kermis van vakbond of mutualiteit of parochie is dat meer een zaak voor op internet : Facebook, Twitter, ...
 • Hugo Van der speeten

  3 jaar geleden
  Zou inderdaad een mooie zaak zijn wanneer elke minister die liegt ontslag zou nemen , dan zitten we telkens zonder regering want ze liegen allemaal zelfs al voor de verkiezingen. Ik hoop dat Franken de handdoek in de ring gooit en dan afwachten wie er in de plaats komt dan pas zullen de poppen aan het dansen gaan.
 1. Flahaut: "De Wever blaast debat rond kernuitstap nieuw leven in om Francken uit de wind te zetten"

  Flahaut: "De Wever blaast debat rond kernuit­stap nieuw leven in om Francken uit de wind te zetten"

  André Flahaut, minister van Begroting in de Franse Gemeenschapsregering, ziet een strategische overweging in de manier waarop N-VA-voorzitter Bart De Wever de kernuitstap opnieuw op tafel gooide toen hij met Kerstmis stelde dat de federale regering dat dossier niet voor de verkiezingen van 2019 zal oplossen. Zo wil De Wever de aandacht afleiden van staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken, die in opspraak komt nu blijkt dat Francken een aan hem gerichte nota van het Commissariaat voor de Vluchtelingen en Staatlozen (CGVS), waarin hij wordt gewaarschuwd voor de risico’s die Soedanese migranten in eigen land lopen, naast zich zou hebben neergelegd.
 2. "De verdediging van Theo Francken is verbijsterend"

  "De verdedi­ging van Theo Francken is verbijste­rend"

  De verdediging van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) rond de terugkeer van Soedanezen is verbijsterend. Dat vindt Groen-Kamerlid Wouter De Vriendt. Volgens hem moet elke gedwongen terugkeer worden getoetst aan het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM), dat verbiedt mensen bloot te stellen aan foltering. Bij CD&V is intussen te horen dat Francken "zijn politieke verantwoordelijkheid moet opnemen".
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw