Tweesterrenchef Bart De Pooter (Pastorale**) opent dit jaar twee restaurants in het Sapphire House Antwerp die volledig plant-based zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Tweesterrenchef Bart De Pooter (Pastorale**) opent dit jaar twee restaurants in het Sapphire House Antwerp die volledig plant-based zijn. © Marriott

Sterrenchefs kiezen steeds vaker voor veganistisch, maar is de Vlaming daar wel klaar voor? “Niet alleen voor een jong, hoogopgeleid yuppie-publiek”

Is veganistische haute cuisine de nieuwe trend? Steeds meer bekende restaurants bieden plantaardige opties aan. Sterrenchef Bart De Pooter opent zelfs twee nieuwe plant based-eetgelegenheden in Antwerpen. Zit de vleesminnende Vlaming daar op te wachten? En hoe verhef je groenten tot culinair hoogstandje?

27 reacties

 • PIETER ROGIERS

  1 jaar geleden
  Ik eet vegetarisch naast mijn vlees. De mens eet al duizenden jaren vlees.
 • yvette van grasdorf

  1 jaar geleden
  Dat die nu eens ophouden zeg Mogen we mss nog eten wat we willen En dan maar extra vitamine slikken Eet gewoon zeg
 • Marjan Frankie

  1 jaar geleden
  Neen bedankt bij groenten hoort vlees of vis of iets anders hartig ben vegetariër GEWEEST , nooit meer we zijn omnivoren dus eten maar en laat het smaken
 • jan boden

  1 jaar geleden
  Een hype creëren om met goedkope groenten zoveel mogelijk geld uit je zaken te zuigen.
 • Marcus Camps

  1 jaar geleden
  Onnozelaars. Ondertussen moesten de kippen voor de gewone man eraan geloven onder invloed van lobbygroepen. Terwijl een 'duurzame kip' minstens drie keer zoveel eten binnen krijgt eer ze in de pot zit, dan een kipje van zes/zeven weken dat met hoogste rendement word opgekweekt. Ondertussen blijven alle frituursnack producenten uiteraard inzetten op het meest economische en ecologische. De prijs in de supermarkt is verdubbeld, de producent gesjareld en de consument gerold.