Stéphane Moreau.
Volledig scherm
Stéphane Moreau. © BELGA

Stéphane Moreau & co beloonden zichzelf voor vertrek bij Nethys met 12 miljoen euro in cash en groepsverzekeringen

Stéphane Moreau, Pol Heyse en Bénédicte Bayer hebben voor hun vertrek bij de Luikse groep Nethys een bedrag van 12 miljoen euro verdeeld. Dat bericht L'Echo. De krant baseert zich op de verklaringen van een anonieme bron, na afloop van een raad van bestuur van de intercommunale Enodia gisterenavond, waar Nethys een onderdeel van is.

35 reacties

 • Frank Vekemans

  2 jaar geleden
  Van welke politieke familie zijn deze heren nu weer, je mag drie keer raden, maar vermoedelijk van de eerste keer juist.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Zo ging dat Belga bericht destijds: ‘De plenaire Kamer heeft donderdag het verzoek verworpen om de parlementaire onschendbaarheid van PS-Kamerlid Alain Mathot op te heffen. Dat gebeurde met 81 stemmen van N-VA, Open Vld, PS en sp.a, tegen 49 stemmen van CD&V, MR, Ecolo-Groen en PVDA. Vlaams Belang en cdH onthielden zich. Het parket-generaal van Luik had de Kamer de opheffing gevraagd van de parlementaire onschendbaarheid van Mathot."
 • Fons Casteels

  2 jaar geleden
  De Duitse toppoliticus Helmut Kohl (RIP) zei ooit over de linkse graaicultuur: "het is gemakkelijker om met een bloedhond voorbij een berg worst te wandelen, dan met een socialist voorbij een berg geld". Want jawel: om een nog onbekende, onverklaarde reden heeft geld een énorme aantrekkingskracht op socialisten.
 • nancy dejonge

  2 jaar geleden
  Hoe kan dit getolereerd worden? Waarom niet vervolgen voor alle genomen beslissingen de laatste 48 maanden van hun mandaat, beslissingen waarin zij persoonlijk in betrokken zijn of persoonlijk voordeel uit gehaald hebben????? Stem dan ook in die zin een wet !
 • robrecht Peeters

  2 jaar geleden
  hij gaf dan ook het beste van zichzelf en dat mag beloond toch.....
 1. Budget justitie met half miljard euro opgetrokken tegen 2024
  Binnenland
  14

  Budget justitie met half miljard euro opgetrok­ken tegen 2024

  Het budget voor de verschillende actoren van justitie wordt tegen 2024 opgetrokken met bijna een half miljard euro. Daarbovenop wordt er in de periode 2021-2016 nog eens 137 miljoen euro geïnvesteerd in de digitalisering van justitie, geld dat komt uit het Europese relancefonds (Recovery en Resilience Facility - RFF). Dat heeft minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) aangekondigd. “Het gaat om een historische investering”, klinkt het. “We willen justitie sneller, straffer en menselijker maken.”
 2. Wat voor bedrijf is 3M, de multinational die gelinkt wordt aan PFOS-vervuiling Zwijndrecht?
  3

  Wat voor bedrijf is 3M, de multinatio­nal die gelinkt wordt aan PFOS-vervuiling Zwijn­drecht?

  Spilfiguur in de milieukwestie die ons land — en vooral Zwijndrecht — bezighoudt is 3M. De Amerikaanse multinational produceerde tot 2002 de chemische stof PFOS op een boogscheut van de werf waar de Oosterweelverbinding wordt gebouwd en de verontreiniging aan het licht kwam. Mogelijk kende u het bedrijf nog niet, maar gebruikt u wel iedere dag één van zijn producten, zoals sponzen of post-its. De multinational boekte in 2020 een omzet van maar liefst 32,2 miljard dollar (27 miljard euro). We zetten enkele cijfers en weetjes over 3M voor u op een rij.
 1. Kamercommissie legt striktere betaaltermijnen op voor bedrijven

  Kamercom­mis­sie legt striktere betaalter­mij­nen op voor bedrijven

  De betalingstermijnen van bedrijven en van de overheid aan andere bedrijven worden strakker omlijnd. De Kamercommissie Economie heeft zich daarvoor vandaag unaniem achter een wetsvoorstel van CD&V geschaard. Bedoeling is ondernemingen beter te beschermen, nu bij vele door de coronacrisis het water aan de lippen staat. Eerst moet er wel nog een tweede lezing én een goedkeuring in de plenaire vergadering aan te pas komen.