iStock
Volledig scherm
© iStock

Stemming abortuswet uitgesteld na heftig debat in commissie

De Kamercommissie Justitie heeft vandaag de verlenging van de abortustermijn van 12 naar 18 weken besproken, maar een stemming komt er nog niet. De debatten worden volgende week voortgezet. De wetswijziging zit al enkele weken in de pijplijn. De tekst zorgt ervoor dat abortus volledig uit de Strafwet verdwijnt, en maakt een zwangerschapsbeëindiging tot 18 weken na de bevruchting mogelijk. CD&V, N-VA en Vlaams Belang zijn fel gekant tegen de wijziging.

24 reacties

 • Ludo Wouters

  1 jaar geleden
  Als vrouwen baas over eigen buik willen zijn, kunnen ze er dan niet voor zorgen dat er geen ongewenste baby komt? George heb je het verhaal van Tania in deze krant gelezen? 22 jaar een kind en snel daarna weer zwanger. Dan 8 weken wachten om dan naar Nederland te gaan. Is abortus een manier om geen kinderen te krijgen? Ik dacht van niet. Ik ben zeker niet tegen abortus maar vrouwen mogen ook wel wat verantwoordelijkheid nemen.
 • remy lempa

  1 jaar geleden
  De NVA gaat hier te ver , elke vrouw is baas over eigen lichaam en elke Belg kan zijnh leven beëindigen op elk ogenblik dat hij dat wenst , politici kunnen nog niet eens beslissen over winter of zomeruur en dan gaan ze beslissen over mijn leven , te gek om los te lopen .
 • Norbert Bauwens

  1 jaar geleden
  Blijkbaar is OVLD nogal soepel als het om levensbeëindiging gaat; Ze zijn zowel voor vroegtijdige (abortus) als voor latere (euthanasie). Zijn ze misschien aan het broeden om later een wet te maken die verplicht om op een vastgestelde leeftijd het leven te beëindigen als je teveel kost aan de maatschappij en daarmee snijdt in hun winsten????
 • Norbert Bauwens

  1 jaar geleden
  Ik ben wel akkoord dat de vrouw rechten heeft over haar lichaam maar dat dit moet geuit worden door het recht om uw ongeboren baby te vermoorden is me een paar straten te ver. Moord is moord. Als je het niet moet hebben geef het dan aan iemand die het liefde gaat geven. Ik zou voorstellen dat de dokter het er uit haalt en dat de moeder het zelf moet doodknijpen. We zullen eens zien hoeveel er dat gaan kunnen.
 • Annette Malzer

  1 jaar geleden
  Voor 500 vrouwen de wet veranderen .1000 man vraagt een referendum voor geen asielcentrum geen reactie.
 1. ANALYSE. Dit zijn de vijf maatregelen die de overheid zelf beter kan doen om de curves sneller te laten dalen
  PREMIUM

  ANALYSE. Dit zijn de vijf maatrege­len die de overheid zelf beter kan doen om de curves sneller te laten dalen

  ‘Uw gedrag bepaalt de curve!’, verkondigen politici en experts al maanden. Klopt, maar ook hún gedrag speelt een belangrijke rol. Onze verdedigingsmuren tegen het coronavirus zijn bijlange nog niet stevig genoeg. Als we willen dat de curves sneller dalen en de versoepelingen in mei gewoon kunnen doorgaan, moet de overheid vijf gaten - van ventilatie tot het doven van broeihaarden - dringend dichten.
 2. Werken tijdens de ramadan: wat zijn je rechten en plichten?
  Werkplek

  Werken tijdens de ramadan: wat zijn je rechten en plichten?

  Van dinsdagavond 13 april tot woensdagavond 12 mei is het ramadan, de jaarlijkse vastenmaand voor moslims. Eten en drinken kan dan enkel na zonsondergang. Niét tijdens de lunchpauze dus, of als je je even flauw voelt op het werk. Is het dan geen optie om de middagpauze en te vervangen door kortere pauzes doorheen de dag? Of zijn er andere maatregelen mogelijk om werk en geloof optimaal te combineren? Jobat.be vroeg het aan een juridisch expert van SD Worx.
 1. Hongerige beer steelt zakje snoep uit auto
  Play

  Hongerige beer steelt zakje snoep uit auto

 2. Zoveel verdienen de best betaalde CEO's in ons land
  Play

  Zoveel verdienen de best betaalde CEO's in ons land