Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

Stemmen we binnenkort via het internet? Binnenlandse Zaken onderzoekt haalbaarheid

De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken laat een haalbaarheidsstudie uitvoeren naar online stemmen bij verkiezingen op alle niveaus. "Tegen eind dit jaar zou het resultaat er moeten zijn, maar de uiteindelijke beslissing is natuurlijk politiek", verduidelijkt woordvoerder Koen Schuyten. 

27 reacties

 • Peter Janssen

  2 jaar geleden
  Ja, via internet stemmen komt er als de politiek gevonden heeft hoe ze ongemerkt kunnen sjoemelen en resultaten vervalsen om met hun graaipostjes altijd aan de macht te kunnen blijven.Volksverlakkerij met dictatuur in wording...dat ze eerst maar eens zorgen dat hun overheidswebsites deftig werken en bij justitie het materiaal uit het stenen tijdperk vervangen is!
 • Ronny Van de Wal

  2 jaar geleden
  En zoals naar goed Belgisch recept gaat wanneer er meer de honderd mensen tegelijk inloggen de server plat.Je belastingaangifte invullen doe je niet met duizenden tegelijk.Stemmen waarschijnlijk wel......
 • Dirk Thyssen

  2 jaar geleden
  Akkoord indien we met zijn allen eerst een referendum over Europa mogen stemmen . Er uit of in blijven . Wedden dat het er dan niet zal komen ?
 • Yvan Lissens

  2 jaar geleden
  DAVID VAN LAER: Men kan nog steeds kieslokalen oprichten voor mensen die geen internet hebben. Ik ben voorstander van het systeem, geen lange wachtrijen meer en in alle rust kunnen stemmen.
 • Dietrich Vandrey

  2 jaar geleden
  Stemmen via het internet. Dat betrouw ik voor geen haar.