Viroloog Steven Van Gucht
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht © VTM NIEUWS

Stel hier uw vragen over het advies van de GEMS. Steven Van Gucht beantwoordt ze vanavond bij VTM NIEUWS

Expertengroep GEMS, die de overheid adviseert, pleit voor een nieuwe reeks coronamaatregelen. In een gelekt document wordt onder meer gesuggereerd om het nachtleven aan banden te leggen en het aantal aanwezigen op trouw- en andere privéfeesten opnieuw te beperken tot 50. Heb jij vragen bij het advies van de GEMS? Stel ze dan hier. Viroloog Steven Van Gucht beantwoordt ze vanavond bij VTM NIEUWS. 

  1. IMC vraagt advies over boosterprik voor jongeren

    IMC vraagt advies over booster­prik voor jongeren

    De ministers van Volksgezondheid hebben de Hoge Gezondheidsraad gevraagd tegen het weekend een advies af te leveren over de boosterprik voor 12-plussers. Dat meldt Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) woensdag na afloop van de vergadering. "Ik stel voor om met een 'informed consent' te werken, zodat we het op vrijwillige basis kunnen aanbieden", aldus Beke. In het Vlaams Parlement riep de CD&V-minister het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) ook op snel klaarheid te scheppen over de boosterprik voor jongeren.
  2. GEMS pleit voor sluiting nachtleven, trouwfeesten weer beperkt tot 50 personen

    GEMS pleit voor sluiting nachtleven, trouwfees­ten weer beperkt tot 50 personen

    Expertengroep GEMS, die de overheid adviseert, pleit voor een nieuwe reeks coronamaatregelen. Dat meldt Le Soir. Het document met adviezen dat de krant kon inkijken, dateert van gisteravond en bevat verschillende voorstellen, zoals een nieuwe sluiting van het nachtleven en het weer beperken van het aantal aanwezigen tot 50 op trouw- en andere privéfeesten. Woensdag komt het Overlegcomité bijeen om formeel over eventuele nieuwe maatregelen te beslissen. De experten van de GEMS zijn intussen niet te spreken over het perslek.