Nucleaire kerncentrale Tihange.
Volledig scherm
Nucleaire kerncentrale Tihange. © © Bart Leye

Stekker gaat op 31 januari definitief uit kernreactor Tihange 2

De kernreactor Tihange 2 zal nog tot eind januari elektriciteit produceren. Daarna wordt de reactor definitief van het net gekoppeld. Dat bevestigt een woordvoerster van uitbater Engie Electrabel.

47 reacties

 • oswald billiet

  2 maanden geleden
  En er worden twee nieuwe gebouwd, maar bij onze Noorderburen vlak tegen onze grens.
 • Sharon Debeul

  2 maanden geleden
  We betalen ons blauw terwijl die stokoude kerncentrales nog draaien. Ze beschermen ons dus niet tegen dure energieprijzen. Onze zonnepanelen op het dak zijn de enige die onze energiefactuur laag houden.
 • Guido Symons

  2 maanden geleden
  Volharden in de booshheid noemt men deze misdaad tegen het welzijn van de bevolking.
 • Guido Boonen

  2 maanden geleden
  Kernenergie? Nee, bedankt.
 • Renée Verhoeven

  2 maanden geleden
  Er is de laatste vijftien jaar massaal geïnvesteerd in zon en windenergie, massale steun en subsidies, er werd nog nooit zoveel gesubsidieerd dan voor hernieuwbaar, resultaat is dat er enorm veel geïnstalleerde capaciteit staat, zelfs al 3 keer meer dan het geïnstalleerde nucleair vermogen, alleen hebben we er amper stroom van, 17% om precies te zijn, dus weg gesmeten geld en geen stroom tijdens windstille winterdagen als er meest stroom nodig is. Wat nu?
 1. FANC hekelt tijdverlies van regering rond beslissing over langer openhouden kerncentrales

  FANC hekelt tijdver­lies van regering rond beslissing over langer openhouden kerncentra­les

  Het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) heeft dinsdag tijdens een subcommissie van het federaal parlement over nucleaire veiligheid stevig uitgehaald naar de regering, die veel tijd verloren heeft laten gaan bij het beslissen over eventuele langetermijnuitbating (LTO) van de kerncentrales in ons land. "Een LTO vraagt de nodige voorbereidingstijd. Geen weken, geen maanden, maar jaren", benadrukt An Wertelaers, directeur van het departement 'Inrichtingen en Afval' bij de nucleaire waakhond.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 1. Tihange 3 levert opnieuw stroom, uitval mogelijk veroorzaakt door gsm

  Tihange 3 levert opnieuw stroom, uitval mogelijk veroor­zaakt door gsm

  Tihange 3 is vandaag opnieuw aan het net gekoppeld. De uitval van de bewuste kernreactor eerder deze maand werd veroorzaakt door elektromagnetische interferentie, heeft de nucleaire waakhond FANC dinsdag te kennen gegeven tijdens een subcommissie van het federaal parlement over nucleaire veiligheid. Dat zou kunnen wijzen op een menselijke fout, waarbij iemand een gsm bij zich had in een gebied van de kerncentrale waar dat niet toegelaten is.
 2. Fiets van vermiste vrouw (25) gevonden bij sluis in Zemst, speurders lassen pauze in van drie dagen
  Zemst

  Fiets van vermiste vrouw (25) gevonden bij sluis in Zemst, speurders lassen pauze in van drie dagen

  Aan de sluis op de Zenne in Zemst is deze voormiddag de fiets gevonden van de 25-jarige vrouw uit Eppegem die in de nacht van zaterdag op zondag in de rivier is gevallen. De fiets lag op een twintigtal meter van de sluis en werd herkend door de familie van het slachtoffer. Er is deze middag ook een duiker het water ingegaan, maar de zoektocht bij de eerste perimeter lijkt niets op te leveren. Ondertussen is de zoekactie weer stopgezet. Die zou pas binnen drie dagen hervat worden.