Op het hoogtepunt van de eerste golf lagen er 64 coronapatiënten op de afdeling intensieve zorg van het UZ Leuven. Nu worden er nog zeven mensen met Covid-19 verzorgd.
Volledig scherm
PREMIUM
Op het hoogtepunt van de eerste golf lagen er 64 coronapatiënten op de afdeling intensieve zorg van het UZ Leuven. Nu worden er nog zeven mensen met Covid-19 verzorgd. © rv

Steeds minder coronapatiënten op intensieve zorg: wie zijn de mensen die er nu nog liggen?

In steeds meer ziekenhuizen ligt er geen énkele coronapatiënt meer op intensieve zorg. Woensdag waren er in ons land in het totaal nog 256 ernstig zieke Covid-19-patiënten. Gaat het hier om oudere mensen met onderliggende aandoeningen of zijn het jonge mensen die voorheen kerngezond waren? “Eén van onze patiënten ligt al sinds het einde van de tweede golf op intensieve zorg. Dat is meer dan 125 dagen”, zegt topdokter Philippe Meersseman (45). Hij is pneumoloog-intensivist in het UZ Leuven en vertelt hoe het er nu aan toe gaat op zijn afdeling.

18 reacties

 • Luc Vleminckx

  2 maanden geleden
  De maatregelen zijn inderdaad al lang niet meer nodig, net als het verplicht dragen van een mondmasker en zeker niet in open lucht. Daarbij komt dat vele genomen maatregelen zelfs helemaal niet moesten genomen worden.
 • Zulma De Saeger

  2 maanden geleden
  nu gaan ze deze nog ambeteren om nog wat te kunnen schrijven
 • Els Van Noten

  2 maanden geleden
  Heel veel sterkte aan de persoon en de naasten die al zolang op IC ligt, alsook aan de anderen natuurlijk. Ook ik heb afscheid moeten nemen thuis van een dierbare die een maand heeft moeten vechten op IC maar helaas zijn strijd niet gewonnen heeft. Het is verschrikkelijk moeilijk om niet op bezoek te kunnen gaan of op een gepaste manier afscheid te nemen. Mijn dank gaat wel uit naar al het personeel die deze moeilijke periode hebben en nog steeds doorstaan.
 • John Ulmer

  2 maanden geleden
  alleen al aan de titel wist ik dat het antwoord ging zijn "de nog niet gevaccineerden"... Het circus draait gewoon verder. Maar soit, iedereen zal binnen een jaar of 3 wel doorhebben hoe ze bedot werden !
 • Franky Vansteelandt

  2 maanden geleden
  Wat leuk dat jullie uit sensatiezucht het noodzakelijk vinden om de duizenden nabestaanden van de duizenden slachtoffers er regelmatig aan te herinneren. Bedankt. Hetzelfde met de dagelijkse goed nieuwsshow.