BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Steeds minder bachelorstudenten halen diploma na drie jaar studie

Het percentage bachelorstudenten in Vlaanderen dat binnen de drie jaar zijn diploma haalt, is het afgelopen decennium sterk gedaald. De daling gaat op voor zowel professionele als academische bacheloropleidingen en voor mannelijke én vrouwelijke studenten. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams Onderwijsminister Hilde Crevits op een schriftelijke vraag van Ann Brusseel (Open Vld). 

13 reacties

  • Chris Devlaeminck

    5 jaar geleden
    Uitstellen van werken brengt het volgende mee. Meer kosten voor opleidingen, minder sociale bijdragen, minder geld om pensioenen te betalen. Resultaat, meer sociale bijdragen of belastingen, en of nog langer werken. Of ook o.a., minder geld voor ouderzorg, kinderopvang,...enz. Het overheidsgeld groeit niet aan de bomen. En nee, de rijken zijn niet te pluimen. Het wordt tijd dat jongeren het ‘moeten verdienen’ om te ‘mogen’ verder studeren.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Schande gewoon 1 op 4 krijgt zijn vorming op 3 jaar rond.Bij aanwerving gaat toch onmiddellijk een belletje rinkelen niet?.Je moet maar een Bachelor of Master aan-nemen die 6 jaar geklungeld heeft om zijn papiertje te halen en dat dit uberhaubt mogelijk is,mijn tijd was niet geslaagd er onherroepelijk uit,ingenieurs die niet weten waar ze mee bezig zijn kan je missen als koude pap,maar ondertussen gaan ze een beetje stoer doen dat iedereen hoog gestudeerd is,sorry is geen referentie.
  • rik lagrou

    5 jaar geleden
    dank aan hervorming hoger onderwijs!!vroeger was studeren Niet nog eens (voltijds )gaan bijwerken en uitgaan
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Ronduit schandalig en dit bewijs mijn stellig.Het is niet omdat je een Bachelor of Master papiertje bent dat je ook bekwaam bent,ze willen wel iedereen de titel geven van hoog gestudeerd,weinigen wil men tewerkstellen na een grondig evaluatiege-sprek bij werving.In mijn tijd was niet geslaagd,eruit punt uit.Nog erger ,de eisen die ze stellen,maar als je ze confronteert waarom ze zolang over hun studie gedaan hebben zijn de meeste originele uitvluchten te horen.Systeem in Belgie is verkeerd.
  • Ronny van Rompaey

    5 jaar geleden
    Een aantal gaan ook gewoon hoge school doen om gewoon nog niet te moeten gaan werken en kunnen profiteren van de vrijheden di ze dan nog hebben.en de oudere generaties laten werken voor hen.
  1. PROMOJAGERS SUPERTIP. Hele week fikse kortingen bij Bol.com: “Vaatwastabletten Finish voor 0,12 euro per tab, terwijl je bij Colruyt 0,36 euro betaalt”
    6

    PROMOJA­GERS SUPERTIP. Hele week fikse kortingen bij Bol.com: “Vaatwasta­blet­ten Finish voor 0,12 euro per tab, terwijl je bij Colruyt 0,36 euro betaalt”

    Webwinkel Bol.com organiseert deze week opnieuw een ‘Bol 7-daagse’. Tot en met zondag kan je genieten van stevige kortingen op huishoudmiddelen, sportkleding, speelgoed en meer. Of het de moeite is? “Je kan vaatwastabletten van Finish kopen voor 0,12 euro per tab, terwijl je bij Colruyt 0,36 euro betaalt”, aldus Gunther Devisch van Promojagers België.
  2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
    Livios

    Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

    Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
  3. Bezorgde leerkracht luidt alarmbel in open brief aan minister Crevits: "Wij verzuipen in alles wat we voor de leerlingen willen doen"

    Bezorgde leerkracht luidt alarmbel in open brief aan minister Crevits: "Wij verzuipen in alles wat we voor de leerlingen willen doen"

    De schoolbel luidde vanochtend voor de eerste keer in 2018. En met die schoolbel ook de alarmbel voor heel wat onderwijzers. Nele Decrock, een bezorgde leerkracht uit de tweede graad van het basisonderwijs, klaagt in deze open brief het gebrek aan ondersteuning voor onderwijzend personeel aan na de invoering van het M-decreet. "Ik, wij, trekken aan de alarmbel! We uiten een noodkreet, niet omdat we willen stoppen, niet omdat we willen opgeven, maar omdat we vooruit willen, omdat we willen vechten voor het welbevinden, voor optimale leerkansen voor elk kind! Er moet iets gebeuren", klinkt haar noodkreet. Lees hieronder de integrale brief.
  1. Hoeveel uren werken leerkrachten nu echt? Crevits start grootschalig onderzoek
    Binnenland

    Hoeveel uren werken leerkrach­ten nu echt? Crevits start grootscha­lig onderzoek

    De leerkrachten in Vlaanderen zullen vanaf volgende week kunnen deelnemen aan een grootschalig onderzoek dat een duidelijk beeld moet schetsen van de werkdruk in het onderwijs. De vakbonden roepen de leraren op om massaal deel te nemen aan Het Grote Tijdsonderzoek, dat wordt uitgevoerd in opdracht van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). Het onderzoek kan een belangrijke rol spelen bij de onderhandelingen over het loopbaanpact.
  2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
    Jobat

    De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

    Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.