Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Steeds meer vrouwelijke deelnemers aan selectieproeven politie

De selectieproeven tot inspecteur bij de politie tellen steeds meer vrouwelijke deelnemers. Dat blijkt uit cijfers die Open Vld-Kamerlid Tim Vandenput heeft opgevraagd bij minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Tussen 2017 en 2020 is het aantal vrouwelijke kandidaten met meer dan 42 procent gestegen.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Staatssecretaris Sammy Mahdi stelt actieplan voor om asielzoekers aan het werk te krijgen

  Staatsse­cre­ta­ris Sammy Mahdi stelt actieplan voor om asielzoe­kers aan het werk te krijgen

  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) en minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) hebben woensdag een actieplan voorgesteld om asielzoekers aan het werk te krijgen. Het plan ‘Asielzoeker zoekt match’ moet inzetten op de activering van asielzoekers, tijdens de procedure van asiel. Het plan werd dinsdag voorgesteld bij Westvlees in Staden, waar al wordt samengewerkt met asielzoekers voor knelpuntberoepen.