Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Steeds meer Vlamingen met migratieachtergrond trekken weg uit steden en verhuizen naar landelijke gemeenten

Vlaanderen en Brussel zijn de afgelopen dertig jaar veel diverser geworden. Alleen heeft die toenemende diversiteit zich vertaald in een ruimtelijke ongelijkheid en zijn Vlamingen met een migratieachtergrond meer naar grensgemeenten en zelfs landelijke gemeenten. Dat blijkt uit de Atlas Superdiversiteit Vlaanderen, een nieuw rapport dat de spreiding, schaal en evolutie van de diversiteit in Vlaanderen en Brussel in kaart bracht voor de afgelopen 30 jaar.

 1. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 2. Politieke crisis in Franstalig België: dreigt PS de regering met MR op te blazen? “Een manier van politiek bedrijven à la Trump”
  30

  Politieke crisis in Franstalig België: dreigt PS de regering met MR op te blazen? “Een manier van politiek bedrijven à la Trump”

  De Franse gemeenschapsregering is in crisis. De mogelijke invoering van een masteropleiding geneeskunde aan de universiteit van Bergen zorgt al weken voor verdeeldheid binnen de meerderheid van PS, MR en Ecolo. PS-voorzitter Paul Magnette herhaalde vandaag zijn dreigement om een wisselmeerderheid te gebruiken om de Franstalige liberalen buitenspel te zetten. De regering ging normaal vandaag een oplossing zoeken, maar minister-president Pierre-Yves Jeholet (MR) heeft het crisisberaad uitgesteld vanwege “de uitspraken van de PS-leider”. Dreigt de regering een jaar voor de verkiezingen te vallen?