Steeds meer Vlaamse gezinnen kunnen hun energiefactuur niet betalen en worden door hun leverancier gedropt.
Volledig scherm
PREMIUM
Steeds meer Vlaamse gezinnen kunnen hun energiefactuur niet betalen en worden door hun leverancier gedropt. © Gemeente Mol

Steeds meer Vlaamse gezinnen geweigerd door energieleverancier nadat ze facturen niet betalen

Het aantal Vlamingen dat door z’n energieleverancier wordt opgezegd omdat de energiefactuur niet wordt betaald, steeg afgelopen jaar met 10 procent. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams energieregulator VREG. Zeker bij gezinnen die géén recht hebben op het sociaal tarief nemen de financiële problemen toe.

 1. OPROEP. Wat is jouw ervaring als lgbtqia+ in de moslimgemeenschap?

  OPROEP. Wat is jouw ervaring als lgbtqia+ in de moslimge­meen­schap?

  In Antwerpen heeft zaal De Roma in Borgerhout het evenement Queer Iftar op 31 maart geannuleerd om veiligheidsredenen. Het was de bedoeling om een veilige ruimte te creëren voor moslims uit de lgbtqia+-community om een iftar te vieren, de maaltijd die moslims mogen nuttigen na zonsondergang. Maar een reeks van bedreigingen - het is niet duidelijk uit welke hoek die kwamen - noopte de organisatoren om het initiatief af te gelasten. Dat is een spijtige zaak voor niet-hetero’s uit de moslimgemeenschap. Voor hen is het lang niet evident om zich te outen.
 2. Vier Franse vrienden fietsen samen grootste Strava-tekening ooit: dinosaurus van 1.025 kilometer

  Vier Franse vrienden fietsen samen grootste Stra­va-tekening ooit: dinosaurus van 1.025 kilometer

  Vier Franse vrienden hebben samen de grootste Strava-tekening ooit gemaakt. Hiervoor heeft het viertal een fietsroute gemaakt van zo’n 1.025 kilometer en zat voor dit record maar liefst 44 uur op de fiets. De Fransmannen maakten deze rit eind vorig jaar in het centrum van Frankrijk, maar hun ‘velociraptor’ wordt nu ook officieel erkend als grootste Strava-tekening door Guinness World Records.
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Geen btw op treintickets, meer geld voor ontwikkelingssamenwerking en stutten van pensioenkassen: maar zal de regering ook besparen bij de begrotingscontrole?
  PREMIUM
  politiek
  124

  Geen btw op treintic­kets, meer geld voor ontwikke­lings­sa­men­wer­king en stutten van pensioen­kas­sen: maar zal de regering ook besparen bij de begrotings­con­tro­le?

  Geen btw meer op treintickets, meer geld voor ontwikkelingssamenwerking en het stutten van de pensioenkas van de steden en gemeenten. Even leek het alsof alle federale regeringspartijen opnieuw met hun verlanglijstjes naar de begrotingsgesprekken trokken, maar de meeste regeringspartijen beseffen heel goed dat het niet het moment is om Sinterklaas te spelen. De grote vraag: zal er ook ergens bespaard worden?