Amber uit Brugge verloor haar studentenjob ten gevolge van de coronamaatregelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Amber uit Brugge verloor haar studentenjob ten gevolge van de coronamaatregelen. © Benny Proot

Steeds meer studenten kloppen aan bij OCMW: “Al mijn geld ging naar inschrijving en boeken. Zelfs voor eten schoot niets meer over”

Steeds meer studenten hebben het moeilijk om hun studies te betalen. Sinds de lockdown kloppen tot  16% meer blokkende jongeren aan bij het OCMW Brugge voor financiële steun. Door de coronacrisis sneuvelen heel wat studentenjobs en met een studiebeurs alleen komen ze er niet. “Door het taboe rond armoede, luiden veel studenten vaak te laat de alarmbel”, zegt armoede-expert Wim Van Lancker. “Ik heb al het geld van mijn spaarrekening moeten halen om mijn inschrijving en mijn boeken te kunnen betalen. Voor mijn appartement, gsm-rekening of zelfs eten schoot er niets meer over”, getuigt een studente.

56 reacties

 • Rodrigo Smekens

  7 maanden geleden
  Toen ik 18 was waren de inschrijvingsgelden enkele duizenden frankenen een ruim kot aan 400fr, ook toen voor een aantal mensen al veel geld. Vandaag gaat het om 8-900 euro plus de rest. Het leven is er voor de ("rijke") Vlaming niet beter op geworden
 • Linda Heintjens

  1 jaar geleden
  Tina Colpaert. Misschien heb jij wel een hond? Wij hebben ook niet gekozen om in jouw stront te stappen!
 • Etienne Callebout

  1 jaar geleden
  Soms kan ik niet meer mee met de berichtgevingen die hier gegeven wordt op de media .Ene kant armoede troef en anderzijds meldingen om massaal aankopen te doen om eetfestijn en drinkfestijnen te houden dit weekend
 • Claudia Rosseel

  1 jaar geleden
  Studentenjobs zijn massaal weggevallen. Logisch dat dit zich ook laat voelen.
 • Peter Jacobus

  1 jaar geleden
  Ocmw, ik heb mijn kinderen altijd zelf hun studies moeten betalen!
 1. Vorig jaar 863 onrustwekkende verdwijningen, 680 vermisten levend teruggevonden

  Vorig jaar 863 onrustwek­ken­de verdwijnin­gen, 680 vermisten levend teruggevon­den

  In 2021 waren er in ons land 863 onrustwekkende verdwijningen. Daarvan is 93,6 procent opgelost geraakt en zijn dus 680 vermisten levend teruggevonden. Dat blijkt uit cijfers die minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft bekendgemaakt. Om verdwijningen sneller op te lossen, heeft hij een omzendbrief gestuurd naar de parketten, de politiediensten en de Cel Vermiste Personen. Daarin staan onder meer richtlijnen rond open bronnenonderzoek via sociale media.