Steeds meer steden beslissen dat terrassen langer mogen blijven staan

De uitgebreide terrassen in Gent mogen open blijven tot april 2022. Een beslissing van het stadsbestuur om de horeca een duwtje in de rug te geven. Van midden november tot midden april mogen ze weerbestendig gemaakt worden. Steeds meer steden en gemeenten volgen de beslissing van de terrasuitbreiding. Stad Gent kijkt ook of de terrasuitbreiding permanent kan gemaakt worden en op welke manier dat precies zou moeten gebeuren. Hoe die uitbreiding juist in elkaar zit, legt Sofie Bracke, Gents schepen van Economie en Handel, uit bij HLN LIVE.

 1. Ook Noor (20) en Thomas (26) kregen al een boostervaccin: “Na twee prikken toch nog met corona besmet”
  PREMIUM

  Ook Noor (20) en Thomas (26) kregen al een boostervac­cin: “Na twee prikken toch nog met corona besmet”

  De tweede fase van de vaccinatiecampagne draait op volle toeren. Zopas is beslist dat de bewoners van woonzorgcentra nu snel hun boostervaccin krijgen. Zaterdag wordt beslist of ook de thuiswonende 85-plussers nog mogen aanschuiven voor de vaccinatiecentra hun deuren sluiten. Intussen krijgen risicopatiënten al volop hun derde prik, zoals Patrick die terugkrabbelde na zware corona maar nu vecht tegen kanker. En verrassend genoeg passeerden in deze nieuwe vaccinatieronde ook al zeer jonge mensen zoals Noor (20) en Thomas (26). “In de eerste ronde kregen we geen prioriteit”.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.