Toeristen rijden met een quad op het Griekse eiland Rhodos.
Volledig scherm
PREMIUM
Toeristen rijden met een quad op het Griekse eiland Rhodos. © Getty Images

Steeds meer ongevallen met quads in vakantielanden: “Dat is geen miniauto, zo’n tuig accelereert verraderlijk snel”

Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt een opmerkelijke toename van het aantal dodelijke ongevallen met quads in vakantielanden. Recent kwam een 53-jarige man uit Sint-Katelijne-Waver om het leven na een zo’n ongeval op het Griekse eiland Rhodos. Wat maakt die tuigen zo gevaarlijk?

28 reacties

 • José Lippens

  5 maanden geleden
  Rijbewijs invoeren zoals een motorrijbewijs en op EU niveau.
 • hans roeffen

  5 maanden geleden
  het gaat niet on de acceleratie , het sturen is anders dan bij een motor of auto. Een quad is geen speelgoed je moet wel even wat uitleg krijgen. En beginnen op een langszame. Ik rij al jaren zelf quad en zou hem nooit even uitlenen onervarenheid zorgt voor de meeste ongelukken.
 • Frank Zappa

  5 maanden geleden
  Een quad combineert de nadelen van een moto met de nadelen van de auto. Daarmee wordt het slechtste van deze twee werelden gecombineerd.
 • Theo Dereu

  5 maanden geleden
  Ik heb reeds een vijfentwintigtal jaren een quad en een racemoto dus best wat ervaring. Het gevaarlijkst zijn zoals hieronder reeds beschreven de bochten met een quad. Zeer verraderlijk voor mensen zonder ervaring en voor je het weet kantel je en lig je eronder of haal je de bocht niet met alle gevolgen van dien.
 • Ivi Poivre

  5 maanden geleden
  Verplicht een eland test uitvoeren op die ondingen. Wedden dat die grandioos gebuisd zijn?
 1. EXCLUSIEF. Wij spraken de eliteagenten die naaktfouilles terreurproces doen. “Salah en co lachen ons uit in ons gezicht”
  PREMIUM
  161

  EXCLUSIEF. Wij spraken de eliteagen­ten die naaktfouil­les terreurpro­ces doen. “Salah en co lachen ons uit in ons gezicht”

  Zélfs hun vrienden weten niet wat hun precieze job bij de politie inhoudt. Dat is: gevangenen van en naar het terreurproces brengen — én naakt fouilleren. Voor één keer doorbreken de eliteagenten het stilzwijgen. Wij spraken het team dat de gevaarlijkste gedetineerden van het land op de achterbank van hun gepantserde wagens vervoert: van crèchedoder Kim De Gelder over serieverkrachter Marc Dutroux tot drugsbaron Flor Bressers. “En toch blijven we Salah Abdeslam ook als mens zien.”