photo_news
Volledig scherm
PREMIUM
© photo_news

Steeds meer meisjes thuis van school
omdat ze hun maandverband niet meer kunnen betalen

Er dreigt een nieuwe groep ‘armen’ te ontstaan onder jonge meisjes. Armoedeorganisaties en scholen zien steeds meer jongvolwassenen die hun menstruatieproducten niet meer kunnen kopen en daardoor geregeld wegblijven van school. “Het is gemakkelijker om te zeggen dat je ‘ziek’ bent dan om te zeggen dat je geen tampons hebt kunnen kopen.”

20 reacties

 • Ibrahim El oueryaghely

  3 weken geleden
  Beste Leen en anderen, Voor degenen die denken dat je het kindergeld voor zoiets kunt gebruiken, jullie hebben gelijk of niet helemaal. Ik ben zelf vader van een kind en gescheiden ontvang geen kindergeld terwijl ik toch de helft van de tijd mijn dochter heb. Ik werk maar sta zelf voor dezelfde keuze, kan ik pampers kopen voor mijn dochter (ze is 3 jaar)? Of eerder een avond zonder eten. Het is makkelijk om critisch te zijn al je middelen hebt.
 • dirk gommaerts

  1 maand geleden
  Omdat het een basisbehoefte is, hoeft het daarom nog niet gratis te zijn. Of geven we brood ook gratis weg? Maar al te vaak wordt op basisproducten bespaard, om luxe-producten aan te schaffen.
 • leen hanssens

  1 maand geleden
  Hebben die geen ouders? Die ontvangen toch kindergeld!
 • Dick De Zeure

  1 maand geleden
  Leven we nog in de middeleeuwen? Dit zou in 2022 toch geen probleem meer mogen zijn! Dit is een basis behoefte voor jonge meisjes/vrouwen en zou gratis moeten zijn! Miljoenen besteden in het buitenland en ondertussen de eigen bevolking laten creperen is blijkbaar normaal voor deze Vivaldi bende! Laat het maar vlug 2024 zijn!
 • Aster Vantilt

  1 maand geleden
  mijn vader was alleenverdiener en we waren met drie dochters, maar we hebben nooit iets te kort gehad,maarja,tegenwoordig willen ze dan ook veel te veel.
 1. Politie vindt 29.280 valse Pokémonkaarten en 500 namaaksleutelhangers op Sinksenfoor: “Als je als 8-jarige een pakje dure kaarten koopt en je kunt ze niet gebruiken, is dat zuur”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Politie vindt 29.280 valse Pokémon­kaar­ten en 500 namaaksleu­tel­han­gers op Sinksen­foor: “Als je als 8-jarige een pakje dure kaarten koopt en je kunt ze niet gebruiken, is dat zuur”

  De politie deed deze week een opmerkelijke vangst op de Sinksenfoor. In vier kermiskramen werden in totaal 2.367 namaakartikelen gevonden. In een laadruimte van een bestelwagen trof de recherche bovendien 29.280 valse Pokémonkaarten en 500 namaaksleutelhangers aan. Maar hoe herken je eigenlijk valse pokémonkaarten, die overigens niet goedkoop zijn? “Het meeste maken wij ons zorgen om de 8-jarige spelertjes.”