Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © ROBIN UTRECHT

Steeds meer landen schrappen quarantaine voor wie niet ziek is: kan België nog achterblijven? “Als we niks doen, ondermijnen we onze economie”

Frankrijk, Zwitserland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk... In al die landen ging het quarantainebeleid de voorbije dagen op de schop. Door de band genomen geldt: wie niet ziek is, hoeft zich niet meer te isoleren. De vraag is of België nog kan achterblijven. “Er wordt volop nagedacht over nieuwe regels.”

167 reacties

 • Wouter Beyens

  6 maanden geleden
  Ik begrijp het niet. Omikron is besmettelijker en toch mag een hoog risico contact gewoon blijven verder werken. Dat is toch de manier om nog meer besmettingen te krijgen. Meer besmettingen meer mensen die uitvallen. Dus zo versnellen we dan toch het proces. Op deze manier valt de economie nog sneller plat. Conclusie economie is weeral belangrijker dan gezondheid. We gaan niet dood van een strengere aanpak maar wel op deze manier hoor. Leg nog meer watten onder de non believers.
 • Kim Verpoorter

  6 maanden geleden
  Economie telt hier duidelijk boven gezondheid.
 • Robbe Reykers

  6 maanden geleden
  Als China een stad van 13 miljoen mensen platlegd voor een paar besmettingen, zou het toch wel eens kunnen zijn dat er iets meer aan de hand is, denk je niet?
 • Karel Dillen

  6 maanden geleden
  Alsof quarantainemaatregelen sowieso opgevolgd worden. Hou het aantal bedden voor niet gevaccineerden in verhouding tot hun aandeel van de bevolking (dus minder dan 10%). Geen plaats meer, dan thuis maar uitzieken. Patiënten met andere aandoeningen hebben al lang genoeg gewacht op een degelijke behandeling en het zorgpersoneel heeft ook recht op een menswaardig bestaan.
 • Jan Heyvaerts

  6 maanden geleden
  Onze economie is al lang ondermijnd. Een voorbeeld: de grote online winkels die zich in de buurlanden vestigen om verschillende redenen.