Steeds meer slachtoffers van slechte bewindvoerders: Carla en haar ouders getuigen.
Volledig scherm
PREMIUM
Steeds meer slachtoffers van slechte bewindvoerders: Carla en haar ouders getuigen. © RV

Steeds meer klachten over slechte bewindvoerders: “Ik moest toekijken hoe mijn ouders vastgebonden en afgevoerd werden”

Britney Spears (39) wil af van het curatorschap van haar vader en krijgt na een emotioneel relaas in de rechtszaal vanuit de hele wereld steun. Ook in ons land ligt het bewindvoerderschap onder vuur. Uit onderzoek van ‘Het Laatste Nieuws’ en ‘Dag Allemaal’ bleek onlangs dat steeds meer bewindvoerders honderden cliënten hebben waardoor ze het overzicht verliezen. Met menselijke drama’s tot gevolg. Zo moest Carla vanuit een politiecombi machteloos toekijken hoe haar twee dementerende ouders afgevoerd werden naar een woonzorgcentrum. Tegen hun wil en vastgebonden op een brancard. Wie ook mee toekeek, was hun bewindvoerder. “Plots stond ze hier voor onze deur met twee ambulances en vijf politieagenten”, getuigt Carla. “En we hadden haar nog nooit gezien!”

50 reacties

 • Max Illens

  1 jaar geleden
  Ons land heeft ook de slechtste bewindvoerders ooit, waar niet eens voor gekozen is. Dus ja ...
 • ingrid vermeire

  1 jaar geleden
  van zodra er geld mee gemoeid is en andere waardevolle dingen, is het knokken en geruzie. mijn moeder had niks anders dan haar pensioen, dus, geen geruzie nodig en de volmacht had haar jongste zoon, die dat zeer goed beheerde. er moest dus geen "wettelijke bewindvoerder" aan te pas komen.
 • Stefaan Vanwijnsberghe

  1 jaar geleden
  Bij ons nog erger, de bewindvoerder heeft ons nooit ingelicht dat een familielid was overleden. Meer nog hij heeft nooit de moeite gedaan om onmiddellijk het dossier af te sluiten en de rechtbank te vragen om een notaris aan te stellen. De notaris kon dan vaststellen of er erfgenamen waren. Ja, 3000 eu in zijn zakken steken met akkoord van de rechtbank om zijn "werk" te doen.
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  1 jaar geleden
  Waarom heeft die dochter het zover laten komen dat er een bewindvoerder werd aange-steld?.Daar is toch wel een reden voor geweest of kan de dochter zelf met geen geld omgaan?.
 • marc coenen

  1 jaar geleden
  Bewind voerder zijn zakkenvullers ni meer of minder. Al zullen er wel enkele zijn die het goed menen maar de meesten owee.