Steeds meer slachtoffers van slechte bewindvoerders: Carla en haar ouders getuigen.
Volledig scherm
PREMIUM
Steeds meer slachtoffers van slechte bewindvoerders: Carla en haar ouders getuigen. © RV

Steeds meer klachten over slechte bewindvoerders: “Ik moest toekijken hoe mijn ouders vastgebonden en afgevoerd werden”

Britney Spears (39) wil af van het curatorschap van haar vader en krijgt na een emotioneel relaas in de rechtszaal vanuit de hele wereld steun. Ook in ons land ligt het bewindvoerderschap onder vuur. Uit onderzoek van ‘Het Laatste Nieuws’ en ‘Dag Allemaal’ bleek onlangs dat steeds meer bewindvoerders honderden cliënten hebben waardoor ze het overzicht verliezen. Met menselijke drama’s tot gevolg. Zo moest Carla vanuit een politiecombi machteloos toekijken hoe haar twee dementerende ouders afgevoerd werden naar een woonzorgcentrum. Tegen hun wil en vastgebonden op een brancard. Wie ook mee toekeek, was hun bewindvoerder. “Plots stond ze hier voor onze deur met twee ambulances en vijf politieagenten”, getuigt Carla. “En we hadden haar nog nooit gezien!”

50 reacties

 • Max Illens

  1 maand geleden
  Ons land heeft ook de slechtste bewindvoerders ooit, waar niet eens voor gekozen is. Dus ja ...
 • ingrid vermeire

  1 maand geleden
  van zodra er geld mee gemoeid is en andere waardevolle dingen, is het knokken en geruzie. mijn moeder had niks anders dan haar pensioen, dus, geen geruzie nodig en de volmacht had haar jongste zoon, die dat zeer goed beheerde. er moest dus geen "wettelijke bewindvoerder" aan te pas komen.
 • Stefaan Vanwijnsberghe

  1 maand geleden
  Bij ons nog erger, de bewindvoerder heeft ons nooit ingelicht dat een familielid was overleden. Meer nog hij heeft nooit de moeite gedaan om onmiddellijk het dossier af te sluiten en de rechtbank te vragen om een notaris aan te stellen. De notaris kon dan vaststellen of er erfgenamen waren. Ja, 3000 eu in zijn zakken steken met akkoord van de rechtbank om zijn "werk" te doen.
 • raf peeters

  1 maand geleden
  Waarom heeft die dochter het zover laten komen dat er een bewindvoerder werd aange-steld?.Daar is toch wel een reden voor geweest of kan de dochter zelf met geen geld omgaan?.
 • marc COENEN

  1 maand geleden
  Bewind voerder zijn zakkenvullers ni meer of minder. Al zullen er wel enkele zijn die het goed menen maar de meesten owee.
 1. Buurtbewoners 3M radeloos na te hoge PFOS-waarden in hun bloed: “Ik weet het allemaal niet meer. Wat moeten we nu doen?”
  PREMIUM

  Buurtbewo­ners 3M radeloos na te hoge PFOS-waar­den in hun bloed: “Ik weet het allemaal niet meer. Wat moeten we nu doen?”

  Vertwijfeling. Dát is wat de 67-jarige Eduard D’Hollander voelt. Hij woont vlak bij de fabriek 3M in Zwijndrecht en blijkt nu, net als zijn vrouw en kleindochter, ‘problematisch’ hoge PFOS-waarden in zijn bloed te hebben. “Ik weet het allemaal niet meer”, zegt de gepensioneerde vrachtwagenchauffeur. “Wat gaat er nog gebeuren? Wat moeten we doen?”