Steeds meer fietsstraten in Vlaanderen, maar volgens VIAS volgen we regels te weinig: kent u ze?

De Kroonstraat in Antwerpen is al anderhalf jaar een fietsstraat. Auto’s mogen fietsers er niet inhalen, maar toch gebeurt het regelmatig. Ook in de Gentse Coupure Links, al bijna vier jaar een fietsstraat, worden de verkeersregels niet altijd gevolgd. “Sommige automobilisten gaan fietsers inhalen, waardoor die hun evenwicht verliezen”, zegt Stef Willems van VIAS. “Het is belangrijk dat mensen de verkeersregels respecteren.”

  1. Eén verdachte opgepakt na drie steekpartijen in Brussel: “Twee slachtoffers van steekpartij in Anderlecht nog steeds in kritieke toestand”
    Play
    Brussel

    Eén verdachte opgepakt na drie steekpar­tij­en in Brussel: “Twee slachtof­fers van steekpar­tij in Anderlecht nog steeds in kritieke toestand”

    De politie voert dinsdag nieuw onderzoek in Sint-Gillis, waar maandagavond een man om het leven kwam bij een steekpartij. In de hoofdstad vonden maandagavond drie steekpartijen plaats in een ongeveer een half uur tijd. Ook in Molenbeek viel een dodelijk slachtoffer. Bij een derde steekpartij in Anderlecht raakten twee personen gewond. Hun toestand is nog steeds kritiek. Er zou geen link zijn tussen de drie steekpartijen.